DANILOV: Nova raketa ukrajinske proizvodnje pogodila Krim

Tanjug

26. 08. 2023. u 22:35

U UDARU na ruski protivvazdušni sistem na Krimu u sredu 23. avgusta, korišćena je „nova, potpuno moderna“ ukrajinska raketa, izjavio je danas sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov.

ДАНИЛОВ: Нова ракета украјинске производње погодила Крим

Foto prezident.gov.ua

-Raketa ukrajinske proizvodnje radila je besprekorno, rekao je on za Ukrajinski radio, govoreći o napadu na protivraketni odbrambeni sistem u Olenivki na severozapadnom delu Krima.

Eksplozija je uništila ruski PVO sistem S-400.

Prema ukrajinskim obaveštajcima, uništen je ceo sistem, zajedno sa svim projektilima i ljudstvom, prenosi Kijev independent.

Dan nakon udara, ukrajinske snage iskrcale su se u Majak, pet kilometara od Olenivke, i podigle ukrajinsku zastavu u okviru zajedničke operacije mornarice i obaveštajnih jedinica.

U blizini Majaka nalaze se radarska baza i baza radiotehničkih trupa Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Portparol obaveštajne službe Andrij Jusov rekao je ukrajinskim medijima da ne može da objavi detaljne informacije o operaciji 24. avgusta, ali da je „imala karakteristike racije“.

Jedan obaveštajni izvor je kasnije potvrdio Ukrajinskoj Pravdi da je to deo „skupa mera“ u okviru dugoročne operacije, kao i udar na Olenivku.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?