KIM DŽONG UN U BLATU DO STRUKA: Ispitivao močvare u sandalama i kritikovao državne zvaničnike (FOTO)

Tanjug

23. 08. 2023. u 17:41

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un oštro je kritikovao visoke državne zvaničnike zbog njihove "neodgovornosti" u saniranju posledica i štete od poplava i optužio ih je da su "urušili" nacionalnu ekonomiju, objavili su danas severnokorejski državni mediji.

КИМ ЏОНГ УН У БЛАТУ ДО СТРУКА:  Испитивао мочваре у сандалама и критиковао државне званичнике (ФОТО)

Foto: Korean Central News AgencyKorea News Service via AP

Državna novinska agencija KCNA navodi da je Kim u ponedeljak obišao ugroženo područje na zapadnoj obali Severne Koreje gde je morska voda nedavno uništila nasip sa neadekvatnim drenažnim sistemom i poplavila više od 560 hektara zemljišta, uključujući više od 270 hektara pirinčanih polja, prenosi Rojters.

Kritikujući zvaničnike zbog njihovog "veoma neodgovornog" zanemarivanja dužnosti, Kim je izdvojio premijera Kim Tok Huna, jer je vršio pregled uništenog područja tek jednom ili dva puta i to kao "posmatrač", a ne kao državni funkcioner.

Foto: Korean Central News AgencyKorea News Service via AP

 

- Poslednjih godina administrativna i ekonomska disciplina kabineta koji vodi Kim Tok Hun više puta je ozbiljno poremećena i sledstveno tome, besposličari su svojim neodgovornim radom pokvarili sav trud koji je uložila država - navodi se u izveštaju državne agencije KCNA.

Stil Kima

Tokom svog retkog javnog pojavljivanja, Kim Džong Un se pojavio u sandalama i obilazio mesta poplava.

Foto: Korean Central News AgencyKorea News Service via AP

 

Severnokorejski lider je uslikan u beloj košulji dugih rukava, crnim pantalonama i odgovarajućim crnim sandalama dok je ispitivao blato i močvare u blizini mesta katastrofe u južnoj severnokorejskoj provinciji Pjongan.

Izbor ovoletne obuće verovatno mu nije pružio previše zaštite od stihije, a viđen je i kako gazi u vodi do struka. Ovo nije prvi put da se Kim odlučila za ovako neobičan izbor obuće.

BONUS VIDEO - TERETNI SVEMIRSKI brod Progress MS-22 se odvojio sa Međunarodne svemirske stanice: Misija završena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!