POVEĆAVA SE MOĆ RUSKE STRATEŠKE AVIJACIJE: Bombarderi Tu-95 će udvostručiti snagu u 2023.

P. Z. S. / sputnikglobe.com

17. 08. 2023. u 18:17

KAPACITET ruskih strateških bombardera Tu-95 biće udvostručen 2023. godine, izjavio je u četvrtak zamenik ruskog ministra industrije i trgovine Oleg Bočarov.

ПОВЕЋАВА СЕ МОЋ РУСКЕ СТРАТЕШКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Бомбардери Ту-95 ће удвостручити снагу у 2023.

Foto: Printscreen


-Zahvaljujući tehničkoj, tehnološkoj opremljenosti preduzeća Kuznjecov [deo ruske Ujedinjene motorne korporacije], mi obezbeđujemo gotovo celokupnu proizvodnju državne odbrambene narudžbine. Borbena moć naših strateških bombardera po programu Tu-95 biće udvostručena za ovo. godine zahvaljujući Kuznjecovu, rekao je Bočarov novinarima tokom posete preduzeću u ruskom gradu Samari.

Ministar je podsetio i na proizvodnju novog aviona Tu-160M.

-Naravno, ovde se proizvode i motori, NK-32 [turboventilatorski motori] druge serije. Već vidimo pouzdanost u ovoj masovnoj proizvodnji, a dugoročni programi ruske vlade su svi realizovani, dodao je Bočarov.

Zvaničnik je primetio da je kompanija Kuznjecova „pretvorila Samaru u avijacijski klaster“.

Direktor Ujedinjene motorne korporacije Vadim Badekha rekao je novinarima da je preduzeće rešavalo najteže probleme od prvog dana svog postojanja.

-Naravno, i svemirske letelice i avijacija dugog dometa ne miruju. Ne smemo da zaostajemo za konkurentima i mogu sa sigurnošću da kažem da nismo inferiorni u odnosu na proizvode Kuznjecova. Danas su najnapredniji ruski nosači strateških raketa opremljeni najsavremenijim, najmoćnijim i najefikasnijim motorima, a proizvode se u preduzeću Kuznjecov, naglasio je Badeha.

Strateški bombarderi Tu-95MS deo su avijacije dugog dometa Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i komponenta ruske nuklearne trijade. Obično nose oružje poput krstareće rakete dugog dometa H-55.

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu