"SIRIJA ZNA KAKO DA BIRA PRIJATELJE": Asad govorio o odnosima sa Rusijom i Iranom, poslao poruku Izraelu - "Nećemo gubiti vreme"

Novosti online

09. 08. 2023. u 20:11

SIRIJSKI predsednik Bašar el Asad rekao je u intervjuu za Skaj Njuz Arabija da Damask zna kako da bira prijatelje, a to su pokazali i odnosi Sirije sa Rusijom i Iranom.

СИРИЈА ЗНА КАКО ДА БИРА ПРИЈАТЕЉЕ: Асад говорио о односима са Русијом и Ираном, послао поруку Израелу - Нећемо губити време

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Odnosi sa Rusijom i Iranom su pokazali da Sirija ume da bira prijatelje - rekao je Asad u intervjuu za Skaj Njuz Arabija.

Sirijski predsednik je govorio i o regularnim napadima izraelskog vazduhoplovstva na ciljeve u arapskoj republici, pod izgovorom da su u pitanju iranske jedinice. 

Ovi udari su počeli kada je sirijska vojska počela da ostvaruje pobede u bitkama, a uzimamo u obzir da još nismo završili sa ratom - rekao je Asad.

On dodaje da Sirija nije dobila nijednu ponudu za uspostavljanje odnosa sa Izraelom. 

- Oni znaju našu poziciju od početka mirovnih pregovora 1990. Ako nema spremnosti Izraela da vrati zemlju, nema potrebe gubiti vreme - rekao je predsednik Sirije, misleći na okupiranu Golansku visoravan, koju trenutno kontroliše izraelska vojska.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)