RUSIJA SAMO HOĆE ONO ŠTO JE NJENO Peskov: Te teritorije su zapisane u našem Ustavu

Novosti Onlajn

06. 08. 2023. u 16:22

RUSIJA želi da kontroliše sve regione koji se u Ustavu zemlje vode kao ruski, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

РУСИЈА САМО ХОЋЕ ОНО ШТО ЈЕ ЊЕНО Песков: Те територије су записане у нашем Уставу

Foto: EPA

- Ne. Mi samo želimo da kontrolišemo sve te teritorije koje su sada u našem Ustavu zapisane kao naše - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje „Njujork tajmsa“ da li Rusija želi da dobije više ukrajinskih teritorija.

Govoreći o sukobu u Ukrajini, Peskov je rekao da u ovom trenutku nema osnova za zaključivanje sporazuma sa Ukrajinom o rešavanju sukoba.

- Nastavićemo sa operacijom u dogledno vreme - istakao je portparol.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra 2022. godine. Na osnovu 100 odsto obrađenog materijala u DNR je za ujedinjenje s Rusijom glasalo 99,23 odsto građana, u LNR 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti 87,05 odsto, a u Zaporoškoj oblasti 93,11 odsto.

Predsednik Rusije Vladimir Putin se 30. septembra obratio građanima nakon objavljivanja rezultata referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nakon čega je sa njihovim liderima potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije. Putin je kasnije potpisao savezne zakone kojima je ratifikovao prijem ovih regiona u sastav Ruske Federacije.

 

BONUS VIDEO: RUSIJA - Posledice napada dronom na poslovni centar u Moskvi

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)