ALEKSIJ DANILOV: Ruski kolos na glinenim nogama koji treba da se postavi na mesto

Tanjug

05. 08. 2023. u 22:44

RUSIJA je kolos na glinenim nogama, kojeg se ne treba plašiti, već ga jednostavno staviti na svoje mesto, izjavio je danas sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov, komentarišući reakciju Zapada na povlačenje Rusije iz Crnomorske žitne inicijative i blokadu pomorske plovidbe Crnim morem.

АЛЕКСИЈ ДАНИЛОВ: Руски колос на глиненим ногама који треба да се постави на место

FOTO: Tanjug/AP

On je to rekao u intervjuu za ukrajinski radio i dodao da će, ako i NATO i zapadne zemlje ćute o blokadi žitnog koridora, "bite nevolje", uz ocenu da Rusija i njeni partneri sve više šire uticaj na afričkom kontenentu, prenosi Ukrinform.

Foto prezident.gov.ua

Aleksej Danilov

-Zato naglašavam, Zapad mora da reaguje na vreme. Civilizovan svet je već naučio lekcije iz 2008. u Gruziji, iz februara 2014. u Ukrajini, kao i lekcije iz 2014. kada je oboren malezijski avion i stradalo 298 nevinih ljudi. Rusija nije snosila nikakvu odgovornost za to, rekao je Danilov i poručio da zlo mora biti kažnjeno.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu ranije je izjavio da su sa svakom novom borbenom misijom ukrajinske vazdušne i pomorske bespilotne letelice sve preciznije, a njihovi operateri iskusniji. Takođe, dodao je, borbena koordinacija postaje efikasnija, a proizvođači dobijaju mogućnosti da poboljšaju taktičko-tehničke karakteristike ukrajinskog naoružanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)