KREMLJU SE NE DOPADA POTEZ VARŠAVE: Odluka Poljske da ojača granicu sa Belorusijom razlog za zabrinutost

Tanjug

20. 07. 2023. u 13:05

ODLUKA Poljske da pojača svoje snage duž granice sa Belorusijom zbog prisustva Vagnerovih boraca, razlog je za zabrinutost, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉУ СЕ НЕ ДОПАДА ПОТЕЗ ВАРШАВЕ: Одлука Пољске да ојача границу са Белорусијом разлог за забринутост

Foto: Profimedia

- Naravno da je to razlog za zabrinutost. Agresivnost Poljske je realnost. Takav neprijateljski stav prema Belorusiji i Ruskoj Federaciji zahteva povećanu pažnju - rekao je Peskov novinarima u Moskvi, prenosi Rojters.

On je naveo da je u toku rad na bezbednosti Saveza Rusije i Bjelorusije, dodaju RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je ranije danas da će pripadnici beloruskih snaga za specijalne operacije obaviti misiju borbene obuke, zajedno sa borcima privatne vojne kompanije "Vagner", u blizini granice sa Poljskom, na šta je Ministarstvo odbrane Poljske saopštilo da prati situaciju i da je spremno za različite scenarije.

Poljska je počela da premešta ranije ovog meseca više od 1.000 vojnika, zajedno sa vojnom opremom, na istok zemlje. Varšava je prethodno najavila da će poslati 500 da pojačaju bezbednost na granici sa Belorusijom kako bi se izborili sa sve većim brojem migranata koji prelaze, kao i sa svim potencijalnim pretnjama nakon što su neki borci Vagnera prebačeni u Belorusiju.

BONUS VIDEO:

SNIMAK ERUPCIJE IZBLIZA: Dron snimio aktivnost vulkana Fagradalsfjall

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama