ŽENA TUŽILA MI5: Britanski bezbednjaci izdali upozorenje da je navodno kineska špijunka

Tanjug

11. 07. 2023. u 17:44

ŽENA, za koju je britanska obaveštajna služba MI5 navela da je navodni kineski agent, tužila je tu agenciju u pokušaju da odbrani svoj ugled, preneo je danas Rojters.

ЖЕНА ТУЖИЛА МИ5: Британски безбедњаци издали упозорење да је наводно кинеска шпијунка

Arhiva

Kako navodi agencija, MI5 je u januaru prošle godine obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova o Kristin Li, navodeći da je "umešana u aktivnosti političkog mešanja" u Ujedinjenom Kraljevstvu, u ime vladajuće Komunističke partije Kine.

Predsednica Donjeg doma Lindzi Hojl uputila je poslanicima upozorenje MI5, i tom prilikom navela da je Lijeva "omogućila finansijske donacije poslanicima koji žele da rade za račun stranih državljana sa sedištem u Hongkongu i Kini".

Li je negirala sve optužbe i preduzela pravne mere protiv MI5 pred londonskim sudom, tražeći neodređenu odštetu za navodna kršenja njenih ljudskih prava.

Njen advokat Toni Muman izjavio je danas u Tribunalu za istražna ovlašćenja da je takozvano upozorenje o mešanju, koje je izdao MI5, prvo takvo upozorenje izdato u "najmanje 80 godina".

On je rekao da Li nije znala da je takvo upozorenje izdato sve dok nije videla medijske izveštaje da je "proglašena državnim neprijateljem".

-Došlo je do ozbiljnog i javnog napada na njenu reputaciju, bez prethodnog utvrđivanja krivice, naveo je advokat u sudskim podnescima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost