"ŽIVOPISNA PREDSTAVA": Zaharova oplela po Zapadu i NATO-u

Novosti Onlajn

11. 07. 2023. u 07:42

NA PREDSTOJEĆEM samitu NATO-a u Vilnjusu biće priređen živopisan performans u znak podrške Ukrajini, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЖИВОПИСНА ПРЕДСТАВА: Захарова оплела по Западу и НАТО-у

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- U najgoroj tradiciji zapadnih manipulacija i sa javnošću i sa svojim štićenicima, biće priređena živopisna predstava. U toku je masovna orkestrirana obuka, ministri finske vlade snimaju solo za violončelo u znak podrške Ukrajini - kazala je Zaharova u emisiji "Big Gejm" na Prvom kanalu, komentarišući samit u Vilnjusu.

Zaharova je napomenula da se uoči samita najavljuju nove isporuke pomoći Ukrajini i preduzimaju različiti PR potezi, kako bi se kijevski režim prikazao na određeni način.

Naime, samit NATO-a biće održan 11. i 12. jula u Vilnjusu i okupiće lidere svih zemalja Alijanse, uključujući predsednika SAD Džozefa Bajdena. Ranije je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da "Ukrajina neće postati članica NATO-a na predstojećem samitu".

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da na samitu u Vilnjusu saveznici neće razgovarati o zvaničnom pozivu Ukrajini za pristupanje tom vojnom savezu, već će se konsultovati o tome koje odluke mogu približiti Kijev članstvu u NATO.

Krajem septembra 2022. godine, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je da Ukrajina podnosi zahtev za ulazak u NATO po ubrzanoj proceduri.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je upravo orijentacija Kijeva ka Alijansi postala jedan od razloga za početak Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)