TRAMP - DOKUMENTE O IRANU MI JE DALA VOJSKA: Bivši šef Bele kuće u audio-snimku podsmevao se i Hilari Klinton

A. V. V.

28. 06. 2023. u 07:00

OVO su loši i bolesni ljudi. Rekao je da sam hteo da napadnem Iran. Nije li to fantastično? Imam ogromnu gomilu papira, a ovo je tek sada izašlo. Ovo je bio on, meni su to prezentovali. To je bilo ministarstvo odbrane i on. Ovo su strogo poverljivi dokumenti, to je uradila vojska i dala meni. Dok sam bio predsednik mogao sam da skinem oznaku tajnosti, a sada ne mogu.

ТРАМП - ДОКУМЕНТЕ О ИРАНУ МИ ЈЕ ДАЛА ВОЈСКА: Бивши шеф Беле куће у аудио-снимку подсмевао се и Хилари Клинтон

Foto Tanjug/AP

Ovo su reči bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na dvominutnom audio-snimku koji je objavio Si-En-En kao dokaz u slučaju koji se protiv lidera republikanaca vodi zbog pogrešnog rukovanja vladinim papirima. "On", koga Tramp pominje, je general Mark Mili, predsednik Združenog komiteta načelnika štabova SAD, preneli su mediji. Prema američkoj TV, snimak datira iz jula 2021. godine, sa sastanka Trampa u Bedministeru, golf klubu u Nju Džerziju, sa saradnicima.

Tramp, kako se čuje, pokazuje tajne papire okupljenima, što je po američkom zakonu krivično delo. Zasad se ne zna kako će se nove informacije odraziti na slučaj koji savezni tužioci vode protiv Trampa, s obzirom na to da je bivši šef Bele kuće za "Foks njuz" negirao da je držao papire u vezi sa eventualnim napadom na Iran.

- Nije bilo nikakvog dokumenta. To je bila ogromna količina papira i svega ostalog o Iranu i drugim stvarima. Pokazivao sam priče i članke iz novina i magazina - rekao je Tramp.

Na snimku se Tramp, inače, našalio i na račun bivše suparnice na predsedničkim izborima 2016. godine Hilari Klinton. "Hilari bi odštampala ovo tada. Njene privatne mejlove", kaže Trampova sagovornica. A Tramp odgovara: "Ne, poslala bi ih Entoniju Vajneru (demokratskom kongresmenu)". Ova njegova rečenica izazvala je smeh prisutnih.

Federalni tužioci istragu protiv Trampa pokrenuli su prošle godine kada su u njegovoj rezidenciji u Mar-a-Lago na Floridi zaplenili 11.000 dokumenata, od kojih je 100 označeno kao poverljivo. Sredinom juna uhapšen je i doveden na sud u Majamiju. Suđenje lideru republikanaca zakazano je za 14. avgust, ali očekuje se da će ovaj datum biti pomeren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)