NAJNOVIJE VESTI O POBUNI U RUSIJI: Oglasio se nacionalni antiteroristički komitet

Novosti online

26. 06. 2023. u 08:18

U MOSKVI, Podmoskovlju i Voronješkoj oblasti ukinut je režim kontraterorističke operacije, saopštio je nacionalni antiteroristički komitet.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ О ПОБУНИ У РУСИЈИ: Огласио се национални антитерористички комитет

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

Kako se navodi, zbog odsustva pretnji po život, zdravlje, imovinu i druge zakonom zaštićene interese ljudi odlučeno je da se na teritoriji Moskve i Moskovske oblasti ukine režim KTO od 9.00 po moskovskom vremenu 26. juna 2023. godine.

Da bi se sprečili mogući teroristički napadi na teritoriji Moskve, Moskovske i Voronješke oblasti, u subotu je uveden režim protivterorističke operacije.

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana