OPTUŽNICE SU ZA MENE ČAST: Bivši američki predsednik na skupu u Vašingtonu govorio o krivičnim postupcima

A. V. V.

25. 06. 2023. u 22:57

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp protiv kojeg su američki tužioci za samo nekoliko meseci pokrenuli dva krivična postupka izjavio je da na te optužnice gleda kao na "ličnu čast". Lider republikanaca, kojeg su sudske istrage zatekle u jeku kampanje za predsedničkog kandidata "crvenih", optužio je levicu za pokretanje postupaka protiv njega. U oba slučaja Tramp se izglasio da nije kriv po svim tačkama optužnice.

ОПТУЖНИЦЕ СУ ЗА МЕНЕ ЧАСТ: Бивши амерички председник на скупу у Вашингтону говорио о кривичним поступцима

Foto Tanjug/AP

Minulog vikenda nekadašnji američki predsednik se tokom obraćanja pristalicama na skupu Koalicije za veru i slobodu u Vašingtonu poručio je okupljenim građanima da je optužen zbog njih.

- Svaki put kada me radikalno leve demokrate, marksisti, komunisti i fašisti optuže smatram da je to velika značka hrabrosti - poručio je Tramp, procenivši da je broj njegovih pristalica veći od 200 miliona, od 336 miliona ljudi koji žive u Sjedinjenim Državama.

Poslednja optužnica protiv Trampa podignuta je pre par nedelja i broji 37 tačaka, od kojih se najvažnija odnosi na nezakonito zadržavanje poverljivih vladinih dokumenata nakon što je napustio Belu kuću. Ukoliko bude bila dokazana krivica po nekim tačkama, bivšem predsedniku preti i do 20 godina zatvora.

On je optužnice okarakterisao kao pokušaj administracije Džozefa Bajdena da izbaci vodećeg političkog rivala iz trke za drugi mandat, što su demokrate negirale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)