OKO 3.000 aktivista je danas, uprkos zabrani, demonstriralo protiv izgradnje pruge Lion-Torino u Francuskoj. Oni tvrde da je izgradnja pruge "štetna" po životnu sredinu. Autoput A43 je na kratko bio blokiran.

Komentari (8)

realno

17.06.2023. 21:09

To je drzava i to je policija, naravno da se trebaju razbijati demonstracije koje narusavaju slobodu kretanja. Svi imaju pravo da protestvuju al na za to odredjenim mjestima gdje nece ometati saobracaj i ometati slobodu kretanja...

Žika Iz Beč

17.06.2023. 21:13

Tako se to radi u EU, šteta što naš narod nema para da putuje po Evropi i vidi sta je demokratija? To je jedna ograničena sloboda i punjenje glave sa glupostima! Nešto kao komunizam-socijalicam! A kod nas se to shvata kao demokratija-anarhija!

maćeha

17.06.2023. 21:57

to je demokratija poštovanje zakona a kod nas je anarhija,niko da me zaštiti od matletiranja opozicije,idem umoran sa posla a oni blokiraju put

Uređeno društvo ima pravila

18.06.2023. 02:59

@maćeha - Ja ne bih imao ništa protiv toga da se i kod nas primeni law enforcement (sprovođenje zakona). Saobraćaj mora da funkcioniše i naravno da bi to pozdravila većina građana, kao i celi demokratski svet. Zaštita života i imovine, kao i javnog reda i mira je osnovna dužnost državnih organa.

buki

18.06.2023. 08:46

''BRUTALNOST''? Tu nikakve brutalnosti nema, samo održavanje reda i zakona, za šta su uostalom ti policajci i plaćeni novcem svih građana. Brutalnost i teror je ono što rade Kurtijevi specijalci na KiM dok se iživljavaju na srpskoj deci i ljudima koji ni sa čime ne krše zakon ili remete javni red i mir. KiM je postalo nacistički logor za Srbe u XXI veku, a Kurtijeve teroriste kao čuvare logora velikodušno plaćaju SAD i EU. Kao i u svakom nacističkom logoru i ovde je dozvoljeno svako iživljavanje nad logorašima, od prebijanja do ubistva ili in vivo vađenja vitalnih organa. Svet se istina udružuje protiv nacista, ali da li će za Srbe to biti dovoljno brzo, ili će kao Jasenovački logor preživeti jedva stotinak od 700.000 Srba?