BLINKEN O PROBIJANJU BRANE KAHOVKA: Ne raspolažemo dodatnim informacijama ko je odgovoran

Novosti online

12. 06. 2023. u 20:29

ADMINISTRACIJA Sjedinjenih Američkih Država ne raspolaže dodatnim informacijama o tome ko je odgovoran za uništenje Kahovske hidroelektrane, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare sa vicepremijerom, šefom italijanske diplomatije Antoniom Tjanijem u američkoj prestonici.

БЛИНКЕН О ПРОБИЈАЊУ БРАНЕ КАХОВКА: Не располажемо додатним информацијама ко је одговоран

Foto Tanjug/AP

On je, pored toga, istakao da kolektivni Zapad namerava da maksimalno proširi podršku ukrajinskoj kontraofanzivi i pruži Kijevu dugoročnu pomoć.

-Nameravamo da odlučno nastavimo da se bavimo dvema stvarima. Nastavićemo maksimalno da proširujemo našu podršku Ukrajini u ovom momentu kako bi mogla da ostvari uspeh na bojnom polju. Pored toga, od kritične je važnosti naša dugoročna podrška Ukrajini, čiji je cilj da ona, vremenom, stvori snažan potencijal obuzdavanja i odbrane za svoje oružane snage, kako bi ubuduće, ako Rusija odluči da preduzme još jednu agresiju, Ukrajina imala šanse da to obuzda, a ako zatreba i da uspešno odbije. Istovremeno, cilj je i da održava svoju ekonomiju, integraciju u Evropsku uniju, kao i tekući proces demokratskih reformi, objasnio je Blinken.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja