POGLEDAJTE - NOVE ŽRTVE LANCETA: Nemački PVO sistem IRIS-T SLM i tenk Leopard pogođeni ruskim dronom kamikazom (VIDEO)

P. Z. S. / rybar

10. 06. 2023. u 18:21

NIJE poznato zašto je VSU odlučio da ovaj protivvazdušni raketni sistem postavi tako blizu linije fronta.

ПОГЛЕДАЈТЕ - НОВЕ ЖРТВЕ ЛАНЦЕТА: Немачки ПВО систем ИРИС-Т СЛМ и тенк Леопард погођени руским дроном камиказом (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/CGTN


Možda je planirano da se postavi zaseda PVO slična onoj koja se dogodila u Brjansku, ili su Oružane snage Ukrajine jednostavno pokušavale da oteraju nosače UMPC samim prisustvom PVO na ovom sektoru fronta.

Bez obzira na razlog i svrhu, neprijatelj je odlučio da rizikuje skupi kompleks koji nije mogao brzo da se zameni i izgubi.

Početak masovne upotrebe „Lanceta“ na bojnom polju iz korena je promenio „pravila igre“ u bližim pozadinskim oblastima Oružanih snaga Ukrajine. Artiljerija, MLRS, sistemi protivvazdušne odbrane, pa čak i oklopna vozila neprijatelja su sada stalno u opasnosti.

Gubitak svakog PVO sistema za Kijev je sada izuzetno bolan, posebno kada je reč o snabdevanju sa Zapada. Prvo, ovo su veoma skupe „igračke“, i uopšte nije činjenica da su evropski ili američki sponzori spremni da beskrajno plaćaju za Zelenskijevu „listu želja“.

Drugo, Zapadu jednostavno nedostaju savremeni PVO sistemi – dalje isporuke za Oružane snage Ukrajine mogu se obezbediti samo smanjenjem odbrambene sposobnosti NATO-a.

I treće, lobisti odbrambenih kompanija neće tapšati po glavi takve antireklame. Oružje se šalje u Ukrajinu da bi se demonstrirala superiornost zapadnog vojno-industrijskog kompleksa, a ne da relativno jeftin dron kamikaza na kameri šalje desetine miliona dolara vredne PVO sisteme na smetlište.

PVO Oružanih snaga Ukrajine je sve tanja. Uprkos snabdevanju zapadnog naoružanja, Kijev ne može pouzdano da pokrije pozadinu, niti da obezbedi protivvazdušnu odbranu svojim jedinicama koje napreduju. A svaki novi uništeni sistem protivvazdušne odbrane neprijatelja može postati kamenčić koji će izazvati monstruoznu lavinu.

Čim protivvazdušna odbrana kijevskog režima poprimi fokusni karakter, ruska vojska će moći da svoju vazdušnu nadmoć pretvori u nove uspehe na bojnom polju.

Takođe tokom ukrajinske kontraofanziva angažovani su i nemački tenkovi leopard 2 koji su predati VSU.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak pogodtka, i uništenja, oklopne zveri sa dronom lancet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

BRISEL SE IGRA VATROM: Orban - Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu