ILON MASK OPET NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Sada je "težak" 192 milijarde dolara

Tanjug

01. 06. 2023. u 17:19

ILON Mask je ponovno najbogatija osoba na svetu, sudeći prema najnovijem Blumbergovom spisku milijardera.

ИЛОН МАСК ОПЕТ НАЈБОГАТИЈИ ЧОВЕК НА СВЕТУ: Сада је тежак 192 милијарде долара

FOTO: AP/Tanjug

Procenjuje se da neto vrednost izvršnog direktora Tesle i vlasnika Tvitera sada iznosi oko 192 milijarde dolara, piše CNN.

Do sad je na prvom mestu Blumbergove liste najbogatijih ljudi bio Francuz Bernar Arno, izvršni direktor kompanije LVMX, sa 187 milijardi dolara.

Mask i Arno su se mesecima nadmetali za prvo mesto na listi. Međutim, prema proračunima Blumberga, Arnoovo bogatstvo se smanjilo nakon što su deonice LVMX-a u sredu zabeležile pad.

Arno je preuzeo vodeću poziciju u decembru prošle godine, kada je njegovo bogatstvo raslo zahvaljujući uspehu prodaje luksuznih proizvoda. To je pomoglo u podizanju vrednost deonica LVMH-a.

LVMX, kao jedan od najvećih svetskih konglomerata, dom je prestižnih brendova poput Louis Vuittona, Diora i Celine.

Mask je, s druge strane, doživeo izuzetno brz uspon na svetskoj listi bogataša poslednjih godina, jer je njegovo bogatstvo direktno povezano sa uspehom proizvođača električnih automobila Tesla. Njegovo najveće bogatstvo dolazi od deonica te firme, u kojoj poseduje oko 13 odsto udela, navodi Blumberg.

Mask, međutim, nije povezan samo sa Teslom. On je i izvršni direktor SpaceX-a, firme koja se bavi istraživanjem svemira, i vlasnik je Tvitera.

Deonice LVMX-a su ove godine porasle za 19,7 odsto, dok su prošle godine deonice Tesle porasle za čak 65,6 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SNIMAK JE HIT: Došao u Ameriku iz Bosne, a na ulici zatekao simbog bivše Juge (VIDEO)