SI UPOZORAVA KINESKE BEZBEDNJAKE: "Spremite se za najgori mogući scenario"

Novosti online

31. 05. 2023. u 16:11

KINESKI lider Si Đinping pozvao je najviše zvaničnike bezbednosnih agencija da razmotre "najgori mogući" scenario i pripreme se za "olujno more" dok vladajuća Komunistička partija pojačava napore da se suprotstavi svim unutrašnjim i spoljnim pretnjama.

СИ УПОЗОРАВА КИНЕСКЕ БЕЗБЕДЊАКЕ: Спремите се за најгори могући сценарио

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Složenost i težina pitanja nacionalne bezbednosti sa kojima se sada suočavamo značajno su porasli - rekao je Si na sastanku partijske Komisije za nacionalnu bezbednost u utorak, prenela je državna novinska agencija Sinhua.

- Moramo razmišljati o najgorem scenariju i pripremiti se da se podvrgnemo velikim testovima jakih vetrova i talasa, pa čak i opasnih, olujnih mora - dodao je Si.

Najnovija direktiva Sija dolazi u trenutku kada se Peking suočava sa nizom izazova, od ekonomskih pitanja do onoga što se opisuje kao "sve neprijateljskije međunarodno okruženje".

Suočena sa, kako je rekao, "složenom i ozbiljnom" situacijom, Si je rekao da Kina mora da ubrza modernizaciju svog sistema nacionalne bezbednosti i sposobnosti, sa fokusom na to da ih učini efikasnijim u "stvarnoj borbi i praktičnoj upotrebi".

Takođe je pozvao Kinu da nastavi da gradi sisteme za praćenje rizika i ranog upozoravanja na nacionalnu bezbednost, da unapredi obrazovanje o nacionalnoj bezbednosti i poboljša upravljanje podacima i bezbednost veštačke inteligencije.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!