ERDOGAN ZAPEVAO POSLE POBEDE: Slavlje širom Turske (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2023. u 23:28

PRISTALICE novog-starog turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora, slave u turskim gradovima, a Erdogan je u Istanbulu zapevao pred okupljenim građanima.

ЕРДОГАН ЗАПЕВАО ПОСЛЕ ПОБЕДЕ: Славље широм Турске (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Tanjug/Ap

Erdogan se obratio pristalicama sa gornjeg sprata otvorenog autobusa i zapevao pesmu „Duyanlara Duymayanlara“, koja u prevodu znači „Za one koji su čuli i one koji nisu“.

U brojnim turskim gradovima Erdoganove pristalice se okupljaju i slave njegovu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora, javlja dopisnik Sputnjika.

Predsednik od 2014. i premijer 11 godina ranije, Erdogan je socijalni konzervativac koji je odvratio Tursku od integracije sa EU, istovremeno jačajući svoja ovlašćenja i promovišući umerenu islamističku politiku kod kuće.

Razvio je bliske trgovinske i diplomatske veze sa Rusijom i Kinom, dok se pozicionirao kao potencijalni mirotvorac u regionalnim sukobima, uključujući Ukrajinu.

Kiličdaroglu je liberalniji političar, koji je obećao da će popraviti zategnute veze Turske sa njenim saveznicima u NATO-u i ponovo pokrenuti pregovore o pristupanju EU.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!