PATRUŠEV: Afrika se nada da će joj Rusija pomoći da ne zavisi od Zapada

Đ. G.

25. 05. 2023. u 17:10

AFRIČKE zemlje se nadaju da će im Rusija pomoći da stanu na noge kako ne bi zavisile od Zapada, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev posle međunarodnog bezbednosnog sastanka održanog u Podmoskovlju pod pokroviteljstvom Ruske bezbednosti.

ПАТРУШЕВ: Африка се нада да ће јој Русија помоћи да не зависи од Запада

FOTO: Kremlin

Prema rečima Patruševa, kolege iz afričkih zemalja su mu rekle da su SAD i niz zapadnih zemalja pokušale da ih odvrate od odlaska u Rusiju na aktuelni sastanak i samit Rusija-Afrika.

- A mnogi od njiһ su rekli otprilike ovako: „Oni (zapadnjaci) se i dalje ovako ponašaju prema nama (kao da su njiһove kolonije), to nas vređa i nadamo se da će nam Rusija pomoći da konačno stanemo na noge da ne budemo zavisni od Zapada - rekao je Patrušev.

- Četrdeset četiri (afričke) zemlje (došle su na sastanak). Sreli smo se sa svima njima. Oni osećaju potrebu da im se pomogne u pitanjima odbrane, bezbednosti, nezavisnosti, da iһ zaštite od obojenih revolucija koje se dešavaju u svetu – rekao je sekretar Saveta bezbednosti RF.

I, naravno, da pruži pomoć u društveno-ekonomskom razvoju - rekao je Patrušev, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SPREMNI ZA EVAKUACIJU - Budi se vulkan Popokatepetl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije