MOSKVA I PEKING SVE BLIŽI: Rusija i Kina moraju da podignu saradnju na viši nivo

Novosti online

25. 05. 2023. u 15:44

PODIZANjE saradnje Moskve i Pekinga na novi nivo je veoma važno, istakao je danas premijer Rusije Mihail Mišustin nakon završetka posete Kini, tokom koje je imao prilike da porazgovara sa predsednikom Kine Si Đinpingom i drugim istaknutim kineskim zvaničnicima.

МОСКВА И ПЕКИНГ СВЕ БЛИЖИ: Русија и Кина морају да подигну сарадњу на виши ниво

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Veoma je važno da idemo napred kako bismo interakciju podigli na novi nivo. Skrećem pažnju na to da se sve ono što su lideri država ranije dogovorili mora sprovesti u delo i dovesti do konkretnih rezultata - rekao je Mišustin.

On je ocenio da odnosi Kine i Rusije postaju sve jači, o čemu već duže vreme govore mnogobrojni ruski i kineski zvaničnici, pa i pre početka Specijalne vojne operacije.

- Naše zemlje povezuju istorijsko prijateljstvo i međusobno poštovanje. Oni i sada jačaju, uprkos svim sankcijama i svemu onome što rade naši protivnici - rekao je ruski premijer.

FOTO: EPA

Kineski lider juče je, za vreme posete ruske delegacije Pekingu, istakao da je Kina spremna da nastavi da podržava Rusiju u svim onim pitanjima koja su od izuzetne važnosti za obe zemlje.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna