PREMIJER RUSIJE STIGAO U KINU: Sastao se sa Si Đinpingom pa preneo Putinove pozdrave

Novosti online

24. 05. 2023. u 11:03

PREMIJER Rusije Mihail Mišustin sastao se u Pekingu sa predsednikom Kine Si Đinpingom kojem je preneo pozdrave predsednika Rusije Vladimira Putina.

ПРЕМИЈЕР РУСИЈЕ СТИГАО У КИНУ: Састао се са Си Ђинпингом па пренео Путинове поздраве

Foto: Profimedia

Mišustin je na sastanku rekao da se Rusija i Kina suprotstavljaju pokušajima Zapada da očuva globalnu dominaciju i da nezakonitim sankcijama nameće svoju volju nezavisnim državama.

- Iskreno cenimo viševekovne spone dobrosusedstva, partnerstva i saradnje koje povezuju Rusiju i Kinu. Za nas je to od posebnog značaja u uslovima kada jača turbulentnost na međunarodnoj sceni - rekao je ruski premijer.

On je izrazio uverenje da će Moskva i Peking pružiti presudan otpor tim opasnim stremljenjima i stvoriti povoljne uslove za napredak i ostvarenje strateških ciljeva dve zemlje.

Mišustin je Siju preneo pozdrave od Putina.

- Pre svega da vam prenesem prijateljske pozdrave od predsednika Rusije Vladimira Putina. On se sa izuzetnim zadovoljstvom seća razgovora sa vama održanih u Moskvi u martu - rekao je Mišustin.

On je naglasio da je poseta Sija Rusiji označila početak nove epohe razvoja odnosa i sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje između dve zemlje.

Ruski premijer boravi u višednevnoj poseti Kini tokom koje je, između ostalog, učestvovao na rusko-kineskom biznis forumu u Šangaju i imao sastanak sa kineskim premijerom Li Čijangom.

BONUS VIDEO: SPREMNI ZA EVAKUACIJU - Budi se vulkan Popokatepetl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom