LIDERI G7 POLOŽILI CVEĆE NA SPOMENIK ŽRTVAMA ATOMSKE BOMBE U HIROŠIMI: Nakon ceremonije očekuju se razgovori o pomoći Ukrajini (VIDEO)

Đ.G.

19. 05. 2023. u 07:18

LIDERI zemalja G7, kao i šefovi Evropske komisije i Evropskog saveta, tokom samita G7 koji je otvoren u petak, položili su cveće na spomenik žrtvama atomskog bombardovanja u Parku mira u japanskom gradu Hirošima i učestvovali u ceremoniji sadnje drveća.

ЛИДЕРИ Г7 ПОЛОЖИЛИ ЦВЕЋЕ НА СПОМЕНИК ЖРТВАМА АТОМСКЕ БОМБЕ У ХИРОШИМИ: Након церемоније очекују се разговори о помоћи Украјини (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Po završetku događaja u Parku mira, lideri su odvojeno otišli ​​u pravcu mesta održavanja samita G7, gde će uskoro biti održana prva od sednica. Kako se očekivalo, u petak, šefovi G7 takođe nameravaju da razgovaraju o pomoći Ukrajini.

Održavanje prvog događaja prvog dana foruma u ​​Parku mira vezano je za ličnost japanskog premijera Fumija Kišide: Hirošima je njegova izborna jedinica, u njegovom timu ima mnogo potomaka stradalih nakon eksplozije atomske bombe. Inicijativa da se samit održi u ovom gradu bila je njegova.

Pored toga, u popodnevnim časovima predviđena je poseta hramu Icukušima koji je uvršten na Uneskovu listu svetske baštine, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: VODA DO GUŠE - Novi snimci katastrofalnih poplava u italijanskoj regiji Emilija-Romanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri