POGLEDAJTE - BRUTALNE BORBE ZA BAHMUT: Vagnerovci čiste preostalu četvrt, VSU napreduje po bokovima (VIDEO)

P. Z. S. / RVvoenkor

18. 05. 2023. u 01:23

TOKOM juriša na Bahmut, utvrđeni rejon „Gnezdo“ je očišćen, VSU napada po boku gde je došlo do gubitka položaja.

ПОГЛЕДАЈТЕ - БРУТАЛНЕ БОРБЕ ЗА БАХМУТ: Вагнеровци чисте преосталу четврт, ВСУ напредује по боковима (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

- PMC "Vagner" napredovao je za 260 m i u bliskoj budućnosti Bahmut će biti zauzet, kazao je osnivač "vagnerovaca" Jevgenij Prigožin.

On je naglasio i da su danas (17. 5 .2023) jedinice Vagner PMC napredovale do 260 metara i zauzele površinu od 180.000 kvadratnih metara.

- Pod kontrolom VSU ostaje 1,28 kvadratnih kilometara (juče je bilo 1,46), kazao je Prigožin.

Šef "orkestra" je rekao i da jedinice Oružanih snaga Ukrajine pružaju žestok otpor, da se borba vodi za svaku kuću, za svaki ulaz, za ​​svaki metar teritorije.

-Uprkos činjenici da je samo par odsto teritorije ostalo pod VSU, nemoguće je opkoliti VSU zbog gubitka položaja regularnih ruskih vojnih jedinica u okolini Bahmuta.

Moćni utvrđeni odbrambeni rejon Oružanih snaga Ukrajine "Gnezdo" u potpunosti su očistile snage PMC „Vagner“. VSU trenutno ima samo dva odbrambena područja u gradu - "Domino" i "Avion".

Tokom ofanzive VSU, jedinice ruske armije su izgubile položaje severozapadno od Kleščejevke i povukle se na "povoljnije odbrambene linije".

U međuvremenu, ukrajinski vojni analitičari potvrđuju gubitak Gnezda i objavljuju svoje izveštaje:

U sektoru sa privatnim kućama na severu sive zone Bahmuta, borbe se nastavljaju, PMC napada prema oblasti Novi ("Domino").

Iz okruga Čerem ("Gnezdo") i 18. škole ("Konstruktor"), "Vagneri" izvode jurišne akcije na višespratnice okruga Novi ("Domino").

Oružane snage Ukrajine nastavljaju ofanzivne borbe za strateške visine jugoistočno od Ivanovske šume, iza kanala Severski Donjec - Donbas.

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!