"MAKRON SE OSEĆA KAO AMERIČKI VAZAL" Lavrov: Uviđa svoju bespomoćnost, ali ne može ništa da uradi povodom toga

Novosti online

17. 05. 2023. u 10:44

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron oseća se kao američki vazal, ali ne može ništa da uradi povodom toga, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za TV kanal „Carigrad“.

МАКРОН СЕ ОСЕЋА КАО АМЕРИЧКИ ВАЗАЛ Лавров: Увиђа своју беспомоћност, али не може ништа да уради поводом тога

FOTO: Tanjug/AP

- Makron, očigledno, oseća svoju bespomoćnost kada već godinama govori o strateškoj autonomiji Evropske unije. On se oseća kao vazal Sjedinjenih Američkih Država i neugodno mu je zbog toga. Pošteno, ali on ništa ne može da uradi povodom toga - rekao je Lavrov.

On je takođe kazao da jačanje odnosa Rusije sa zemljama ASEAN-a, Indijom i Kinom od 2001. godine nije značilo da se Moskva „okrenula“ od Zapada.

- Zapad se sam okrenuo, gazeći svoje interese. Kada su potonuli odnosi sa zapadnim zemljama, intenzivirana je naša politika prema Istoku. Štaviše, pokazatelji u odnosima sa Kinom dostižu rekordne cifre - rekao je šef ruske diplomatije, istakavši da je Rusija duže vreme razvijala saradnju sa Kinom.

Lavrov je dodao da je Rusija uvek bila „evro-pacifička“ sila, te da je Moskva uvek bila spremna da sarađuje sa svima koji su spremni na to pod uslovima uzajamnog poštovanja i koristi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati