O ČEMU SU RAZGOVARALI PUTIN I ERDOGAN? Prijateljstvo može, ali ne i nametanje izbora

Novosti Onlajn

11. 05. 2023. u 10:23

PORTPAROL turskog predsednika Ibrahim Kalin opisao je ruskog predsednika Vladimira Putina kao dalekovidog lidera koji ne želi da svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu nametne izbor u ukrajinskom pitanju.

О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ ПУТИН И ЕРДОГАН? Пријатељство може, али не и наметање избора

Foto: AP

- Putin je dalekovid lider koji razume da takve stvari ne mogu biti nametnute Erdoganu. Erdogan i Putin imaju veoma dobar i snažan odnos koji je zasnovan na poverenju i obostranom uvažavanju - rekao je Kalin i dodao da zahvaljujući tome dve zemlje uspešno sarađuju po pitanju Sirije, procesu iz Astane, žitnom koridoru i drugim pitanjima, prenosi TASS.

Komentarišući dijalog o Ukrajini, Kalin je rekao da je Rusija dobro upoznata sa stavom Turske.

- Poručili smo ruskoj strani da se sukob mora okončati uz poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i očuvanje njene političke nezavisnosti, kao i povratak svih anektiranih teritorija - rekao je on, prenosi Tanjug.

Kalin je podsetio na svoju posetu Moskvi u martu, kada je, kako je rekao, "više razgovarano o bilateralnim pitanjima", ali je na kraju "bilo reči na temu Ukrajine".

Na pitanje da li je Putin podržao Erdogana uoči opštih izbora u Turskoj 14. maja, Kalin je istakao da takvo pitanje nije politički korektno u kontekstu izbora i da "bilo kakva podrška ne dolazi u obzir". On je ponovio da dvojica lidera imaju veoma efikasan odnos koji "omogućava vrhunsku diplomatiju".

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ERDOGANA - Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)