KOMANDANT AZOVA PRETI MOSKVI: Zauzimaćemo manje ruske gradove

Novosti online

26. 04. 2023. u 21:11

PRIVREMENI komandant bataljona Azov Bogdan Krotevič rekao je američkom listu Vašington Post da jedinica namerava da igra važnu ulogu u kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine, koristeći taktiku zauzimanja manjih ruskih gradova radi vršenja pritiska na Moskvu.

КОМАНДАНТ АЗОВА ПРЕТИ МОСКВИ: Заузимаћемо мање руске градове

Foto: Printscreen

Kako su saopštili novinari, kijevski režim je odredio Azov (ova jerinica je u Rusiji označena kao teroristička), koji je nedavno apsorbovao druge jedinice Nacionalne garde zemlje, da bude jedna od šest ofanzivnih brigada, rekli su novinari. List ističe da Azov pokušava da se oporavi od „teških borbenih gubitaka“ i nada se da će regrutovati 6.500 novih boraca.

-Odgovarajući na pitanje o predstojećoj ofanzivi, Krotevič se osvrnuo na prvi rusko-čečenski rat, kada su čečenske snage koristile strategiju zauzimanja malih ruskih gradova koje bi zatim koristile za vršenje pritiska kako bi povratile teritorije koje su se nalazile pod ruskom kontrolom, navodi list.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u ponedeljak je izabrao deset ljudi koji će odgovarati za kontraofanzivu, baviće se naoružavanjem i opremanjem jurišnih brigada ukrajinskih snaga.

Foto Tanjug/AP

Prošle nedelje, zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar nazvala je situaciju u Artjomovsku, gde se Oružane snage Ukrajine svakodnevno povlače iz dva-tri kvarta, elementom kontraofanzive. Ona je navela da Oružane snage Ukrajine izvode „aktivne jurišne operacije“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)