SPREMNI ZA "ISKANDERE" Evo kako je izgledala obuka Belorusa (VIDEO)

Novosti Onlajn

26. 04. 2023. u 11:04

BELORUSKI vojnici su na vojnom poligonu u Rusiji prošli obuku za održavanje i upotrebu taktičkog nuklearnog oružja za sistem „iskander M“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

СПРЕМНИ ЗА ИСКАНДЕРЕ Ево како је изгледала обука Белоруса (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Na jednom od poligona Južnog vojnog okruga od 3. aprila obučavale su se posade posebnog raketnog diviziona opremljenog operativno-taktičkim raketnim sistemom ‘iskander M’ Oružanih snaga Belorusije. Posada je detaljno proučila pitanja sadržaja i upotrebe taktičke specijalne municije za ‘iskander M’ - saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se napominje da je „posebna pažnja tokom obuke posvećena daljem usavršavanju praktičnih veština u pripremi raketnog sistema za upotrebu, njegovom razmeštanju, kao i izvođenju borbenih trenažnih lansiranja“.

U Ministarstvu odbrane ističu da su se beloruski vojnici tokom obuke maksimalno trudili i pokazali odlične rezultate, čime su potvrdili visok stepen gotovosti za izvršavanje zadataka prema predviđenim potrebama.

Raketni sistem „iskander“ obuhvata samohodni lanser, transportno-utovarno vozilo, komandno-kontrolno vozilo, vozilo za regulaciju i tehničko održavanje, punkt za pripremu informacija i vozilo za podršku.

U decembru 2022. godine predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da su sistemi S-400 i „iskander“ stupili na borbeno dežurstvo. Kako je istakao, Belorusija je kupila od Rusije dovoljan broj raketnih sistema „iskander“ i protivvazdušnih raketnih sistema S-400 „trijumf“.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!