RAT U UKRAJINI: Politiko: VSU izgubio 100.000 vojnika; F-16 nedosanjani san Kijeva? Vagnerovci napreduju u Bahmutu (MAPA/FOTO/VIDEO)

Novosti Onlajn

24. 04. 2023. u 07:10 >> 22:27

RAT u Ukrajini – 425. dan. Ruske snage oslobodile su još dve četvrti Artjomovska, a takođe su kod Harkova uništili pogon fabrike za remont ukrajinskih dronova „Striž“. Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da je u zonu specijalne operacije upućen 94. puk 46. posebne operativne brigade Ruske garde.

РАТ У УКРАЈИНИ: Политико: ВСУ изгубио 100.000 војника; Ф-16 недосањани сан Кијева? Вагнеровци напредују у Бахмуту (МАПА/ФОТО/ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Gutereš o žitnom sporazumu pisao Putinu

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš predao je pismo šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu za ruskog predsednika Vladimira Putina o produženju prehrambenog sporazuma, saopštili su iz kancelarije generalnog sekretara UN.

Generalni sekretar je tokom sastanka sa ruskim ministrom u sedištu UN u Njujorku primio k znanju zabrinutost Rusije u vezi sa sprovođenjem navedenog sporazuma.

Kako se navodi, na sastanku Gutereša i Lavrova bilo je reči i o Ukrajini, Avganistanu, Siriji.

 

Foto AP

 

Politiko: VSU izgubio 100.000 ljudi

Za 14 meseci „Oružane snage Ukrajine pretrpele su zapanjujuće gubitke – poginulo je 100.000 vojnika, mnoge od najboljih brigada su iscrpljene“.

Oružane snage Ukrajine „potrošile su ogromnu količinu municije i naoružanja“.

Vlasti SAD su „obavestile Kijev o opasnostima postavljanja previše globalnih ciljeva u ratu i prekomernom rasturanju svojih trupa“.

Foto Tanjug/AP

Bajden je prethodno isto upozorenje uputio avganistanskom predsedniku A. Ganiju „kada su talibani prošli kroz zemlju tokom povlačenja NATO-a 2021. godine“.

Ali šanse da Ukrajina odustane od svojih najambicioznijih ciljeva su, blago rečeno, malo verovatne.

Šef obaveštajne službe UKR: Rusi se preorijentisali na odbranu, izuzev u Bahmutu

Šef vojne ukrajinske obaveštajne službe Kirilo Budanov rekao je danas da su se ruske trupe preorijentisale na odbranu na svim pozicijama, izuzev u Bahmutu.

FOTO: AP/Tanjug

-Oni su se totalno prebacili na odbranu, svuda. Jedina mesta na liniji fronta gde pokušavaju da probiju je Bahmut. Pokušavaju da sačuvaju Avdijivku na severu, a lokalne borbe se vode u Marinki. U oba grada taktika je identična kao u Bahmutu - pokušavaju da zbrišu naselja sa lica zemlje, rekao je Budanov za "RBC Ukrajina".

PMC „Vagner“ istrao je VSU sa više mesta u Bahmutu (MAPA)

Situacija na frontu u rezimeu brussinf.

Na severozapadu Bahmuta, jurišnici PMC-a su zauzeli liniju duž ulice Krajnaja i nastavili da napreduju ka okrugu Zabolnica. Područje Poseloka je praktično pod potpunom kontrolom Vagnera.

Zauzevši železničku stanicu Bahmut-2, jurišni odredi PMC su nastavili da razvijaju ofanzivu u zapadnom pravcu, prelazeći železničke pruge i zauzimajući kompleks visokih zgrada u ulici Puškin, elevator sa susednom teritorijom, reon oko zvgrade pritvora i dolaskom do linije Polevaje ulice.

Sa juga je područje Vodokanala gotovo u potpunosti prešlo pod kontrolu Vagnerovog PMC-a, ruski vojnici su stali na liniji Lesne ulice.

Nastavljaju se žestoke borbe u rejonu spomenika MiG-17.

U međuvremenu, ukrajinski vojni analitičari su priznali da se „zapadno od pruge nastavljaju borbene borbe duž ulica Aleksandre Kolpakove, Čajkovskog i Puškina“.

Uništen položaja VSU kod Guljajpolja (VIDEO/MAPA)


Ukrajinske formacije nastavljaju da jačaju snage u iščekivanju najavljene velike ofanzive. Jedno od najverovatnijih mesta glavnog napada je Zaporoški pravac, gde neprijatelj aktivno prebacuje pojačanja.

U tom kontekstu, ruske trupe neprestano udaraju po identifikovanim ciljevima. Nedavno su Oružane snage RF pokrile gomilanje ljudstva Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Guljajpolja. Položaji VSU su identifikovani iz vazduha.


Koordinate: 47.635554, 36.353810

Lokacija ukrajinskih formacija uništena je hicem iz MT-12 Rapira, starog protivtenkovskog topa kalibra 100 mm. Zbog svoje visoke preciznosti, ponekad se naziva i „snajperskom puškom“ ruskih artiljeraca.

 

F-16 nedosanjani san Kijeva?

SAD još uvek ne razmatraju isporuke Ukrajini borbenih aviona F-16, saopštio je koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

Kroz Slovačku tutnji vojni transport (FOTO)

Kolege sa Telegram kanala  @casusbellilive pišu da je juče konvoj vojne opreme sa amblemom karakterističnim za slovačku vojsku prošao u tranzitu kroz železničku stanicu Pežinok u pravcu Bratislave.

Na snimku se vidi najmanje 15 BMP-1 ili vozila zasnovanih na njima, kao i najmanje jedno oklopno vozilo za oporavak i oporavak VZT-4 zasnovano na poljskom tenu RT-91 (ili VZT-3 sa delimično demontiranom spoljnom opremom).

S obzirom na kretanje voza ka jugozapadu prema prestonici, malo je verovatno da je oprema namenjena za prebacivanje Oružanih snaga Ukrajine. Sada se na teritoriji Slovačke i drugih zemalja NATO-a odvijaju vežbe Defender Europe-2023, što može biti povezano sa prebacivanjem slovačke opreme.

U manevrima će učestvovati više od 20 zemalja i preko 22.000 vojnih lica država alijanse. Scenario oružanog sukoba u punom obimu biće razrađen na raznim poligonima.

 

Šveđanka u redovima VSU (FOTO)

Bivša poslanica u švedskom parlamentu Karolina Nordengrip je plaćenica u službi Oružanih snaga Ukrajine.

Prošle nedelje se saznalo za ulazak još jednog državljanina strane države u redove oružanih snaga Ukrajine. Postala je bivša zamenica švedskog Riksdaga Karolina Nordengrip.

Poreklom iz Bolebudga, 42 godine, od 2015. do 2018. bila je ombudsman stranke Švedskih demokrata, a u poslednje četiri godine predstavljala je stranku u Riksdagu.

Ilustracija telegram rybar

 

SAD žele da se uvere da će ofanziva Kijeva biti uspešna

SAD žele da se uvere da će ofanziva Kijeva biti uspešna, a odluka o tome kada i gde će ona početi je na Vladimiru Zelenskom, izjavio je koordinator za strateške komunikacije

Saveta za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući Džon Kirbi.

On je dodao da SAD, zajedno sa saveznicima i partnerima, čine sve što mogu da se uvere da je Kijev „spreman za to“.

Mađari ne daju čak ni delimične sankcije ruskoj nuklearnoj energetici

Mađarska ne pristaje čak ni na delimično uvođenje sankcija ruskoj nuklearnoj energetici, kako to predlažu baltičke zemlje, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

- Ako bi se donela odluka o sankcijama u nuklearnoj oblasti, to bi značilo da bi bezbednost isporuka energije jednoj zemlji-članici EU, Mađarskoj, postala konkretno sasvim nemoguća u narednom periodu... Moje kolege sa Baltika su pitale, da vidimo da li možemo... da uvedemo malo sankcija (ruskoj) nuklearnoj energetici – ne, ne može. Takođe malo, ne može - rekao je Sijarto.

Prema njegovim rečima, apsolutno je jasno da će se u tom slučaju svako ko želi da ugrozi snabdevanje Mađarske energentima naći u situaciji koju će iskoristiti“.

Sijarto je podsetio da nemačka vlada ne izdaje dozvolu „Simensu“ za isporuku opreme za izgradnju nuklearne elektrane „Pakš 2“, iako sankcije nisu uvedene ruskoj nuklearnoj energetici.

Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis ranije je predložio postepeno uvođenje sankcija ruskoj državnoj korporaciji „Rosatom“ ili uvođenje sankcija Rusiji u oblasti nuklearne energije, ali da se da dve godine za završetak ugovora, uključujući i za izgradnju novih blokova nuklearne elektrane „Pakš“ u Mađarskoj.

Ruska vojska likvidirala oko 60 pripadnika „Gruzijske legije“

Oružane snage Rusije likvidirale su uz pomoć raketnog sistema „Iskander“ do 60 pripadnika „Gruzijske legije“ kod zgrade biblioteke u Konstantinovki, u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Reč je o militantima koji su učestvovali u zverskom iživljavanju i ubistvima ruskih vojnika kod Kijeva u martu prošle godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Ministarstvo odbrane Rusije ima informacije o svakom stranom plaćeniku koji je umešan u ubistva ruskiih vojnika. Njih će stići zaslužena osveta - dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva je, takođe, saopšteno da su posade jurišnih aviona Su-25 uništile kamuflirane pozicije i oklopnu tehniku ukrajinskih snaga najmoćnijim nenavođenim avijacionim raketama ruske avijacije S-25.

Rakete iz serije S-25 predstavljaju najmoćnije ruske nenavođene avijacione rakete klase „vazduh-zemlja“. Dužina raketa je veća od 3,3 metra, masa projektila između 380 i 480 kilograma, u zavisnosti od modifikacije, a masa bojeve jedinice od 150 do 190 kilograma, u zavisnosti od modifikacije. Rakete su predviđene za uništavanje oklopne tehnike, vojske, čvrstih skloništa, poljskih utvrđenja, aerodromske i železničke infrasturkture.

Upotrebljeni dronovi "magin 5 pro" za napad na naftnu bazu u LNR

Ukrajinske snage su tokom noći upotrebile dva drona „magin 5 pro“ za napad na naftnu bazu u gradu Rovenjki u LNR, saopštili su u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločone Ukrajine.

U napadu je oštećen jedan rezervoar.

Dron „magin 5“ proizvodi kineska kompanija-proizvođač komercijalnih dronova koristeći zapadne komponente.

Najnoviji brifing Ministarstva odbrane Rusije

U kupjanskom i krasnolimanskom pravcu ubijeno je oko 130 ukrajinskih vojnika. Presečeno je dejstvo dve ukrajinske diverzantske grupe;

U LNR i Harkovskoj oblasti ruske snage su sprečile dejstva ukrajinskih diverzantskih grupa. Za 24 časa ubijeno je više od 70 ukrajinskih vojnika, uništeno oklopno vozilo i tri kamioneta, kao i skladište municije

Tokom noći, Kijev je uz pomoć tri bespilotna čamca pokušao da napadne bazu Crnomorske flote u Sevastopolju, ali su oni uništeni;

Oružane snage Rusije pogodile si dva centra veze 65. mehanizovane i 128. planinske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine;

Ruska avijacija i artiljerija su sa vazdušno-desantnim jedinicama zaustavile pokušaje protivnapada sa krila u Artjomovsku;

Oružane snage Rusije pogodile su u okrugu Bogdanovka u DNR rezerve ukrajinskih snaga koje su napredovale u pravcu Artjomovska;

Kod naselja Torsk u DNR uništen je komandno-osmatrački punkt 23. odvojenog streljačkog bataljona Oružanih snaga Ukrajine;

Više od 280 ukrajinskih vojnika i plaćenika ubijeno je u donjeckom pravcu tokom prethodnog dana;

Ruski jurišni odredi nastavljaju borbe u zapadnim okruzima Artjomovska;

Ruske snage uništile su dva skladišta municije 65. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 102. brigade teritorijalne odbrane u Zaporoškoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 411 aviona, 228 helikoptera, 3.834 bespilotne letelice, 415 protivvazdušnih raketnih sistema, 8.821 tenk i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.094 vozila za raketne sisteme, 4.647 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 9.721 jedinica specijalnih vojnih vozila.

 

Ukrajinski general: Kijev nikada neće imati dovoljno vojnika i tehnike

Komandant ukrajinskih snaga u Harskovskoj oblasti, general Sergej Meljnik, smatra da Kijev nikada neće imati dovoljno ljudi i tehnike, jer su profesionalni vojnici već poginuli ili su ranjeni, zbog čega se u borbe šalju ljudi bez iskustva.

- Problem je u tome što mi nikada nećemo imati dovoljno ljudi i tehnike. Oni koji su profesionalni vojnici su već iscrpljeni, ranjeni su ili se oporavljaju. Ili su poginuli. Zbog toga pozivamo ljude bez vojnog iskustva i obučavamo ih - rekao je Meljnik u intervjuu za španski list „Pais“.

Kako piše list, general je priznao da je ukrajinskoj vojsci potrebno više ljudi i municije za artiljeriju i tenkove. On je negirao informacije da bi u Ukrajini, pored sadašnjeg dobrovoljnog služenja, mogla da bude objavljena i obavezna masovna mobilizacija.

Prema navodima lista, Meljnik je uveren da ukrajinska vojska ima dovoljno oružja za prolećnu ofanzivu, ali da priznaje da bi bilo dobro da Kijev dobije dodatno, savremenije naoružanje od svojih međunarodnih saveznika.

Premijer Ukrajine Denis Šmigalj je početkom aprila izjavio da bi kontraofanziva Ukrajine mogla da počne na leto, a kasnije je naveo da bi ona mogla da počne „u najskorije vreme“.

Američki mediji su pisali o tome da je početak ukrajinske ofanzive, navodno, planiran za 30. april. List „Forejn polisi“ je, međutim, preneo izjavu ukrajinske političarke Aleksandre Ustinove, koja je navela da se Ukrajina nadala da će početi kontraofanzivu u aprilu, ali da je odložila na neodređeno vreme zbog nedostatka oružja.

Ruski napad u selu Solončaki

Ruska artiljerija je tokom noći izvela napad na mesto koncentrisanja ukrajinske tehnike u selu Solončaki u Nikolajevskoj oblasti, uništivši skladište u kome su se nalazila dva automobila i tri čamca, dok je 17 ukrajinskih vojnika ubijeno, a deset je ranjeno, izjavio je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.

Prema njegovim rečima, takođe artiljerijskom vatrom je u nedelju u Olgovki u Hersonskoj oblasti uništen minobacački odred sa municijom kalibra 120 milimetra. U napadu je poginulo četiri ukrajinska vojnika, a tri su ranjena.

U napadu drona zapalila se naftna baza u LNR, požar ugašen

Naftna baza u gradu Rovenjki u Luganskoj Narodno Republici zapalila se nakon napada bespilotne letelice, požar je ugašen, rekli su novinarima u regionalnom Ministarstvu za vanredne situacije.

Prema navodima resora, u napadu je zapaljen jedan od rezervoara s lakozapaljivom tečnošću, te je postojala opasnost da se požar proširi na susedne rezervoare.

Žrtava u napadu nema.

"Grom 2" stigao u Zaporožje

Ukrajinske snage su u grad Zaporožje rasporedile operativno-taktički raketni sistem velikog dometa „Grom 2“, koji bi mogao da se iskoristi i za napade na Krim, izjavio je za Sputnjik član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Rogov je objasnio da je domet ovog sistema do 300 kilometara.

Prema njegovim rečima, sve ovo još jednom potvrđuje da ukrajinske snage treba potisnuti što dalje od Zaporoške oblasti Rusije i pomeriti kontakt liniju duboko u Ukrajinu.

10.000 Ukrajinca na liniji fronta kod Guljajpolja

Ukrajinske snage koncentrisale su više od 10 hiljada ljudi na liniji fronta kod grada Guljajpolje u delu Zaporoške oblasti pod njihovom kontrolom, izjavio je za Sputnjik član glavnog saveta adminitracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

- Takođe dovoze i tešku vojnu tehniku, uključujući tenkove - dodao je on.

Prema njegovim rečima, upravo ovo područje može biti jedno od glavnih mesta kontraofanzive koju je najavio Kijev, uz pokušaj forsiranja akumulacionog jezera Kahovka, kako bi se jurišalo na Energodar.

- Cilj moguće ofanzive ukrajinskih snaga je izlaz na Azovsko more, bez borbe za Zaporošku nuklearnu elektranu. Režim Zelenskog smatra da će nuklearnu elektranu dobiti nakon svoje navodno uspešne ofanzive - ocenio je Rogov.

Istovremeno, on je izrazio uverenje da će plan Kijeva pretrpeti krah.

Kako je naveo, linija fronta u Zaporoškoj oblasti trenutno je stabilna, nema napredovanja ukrajinskih snaga.

- Sva naselja u oblasti, koja se nalaze duž kontakt linije, žive i rade uobičajeno. Situacija je pod punom kontrolom naše vojske i vlasti - naglasio je Rogov.

Rusi odbranili Sevastopolj

Ruska Crnomorska flota odbila je noćas napad dronova kod Sevastopolja.

„Naša flota sada odbija napad dronova na sidrištu. Sve gradske službe su u pripravnosti. Ostajemo mirni“, napisao je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev na svom Telegramu.

Razvožajev je kasnije objasnio da su snage protivpodmorničke i diverzantske odbrane uništile jedan nadvodni dron, a drugi je eksplodirao sam. Objekti u gradu nisu oštećeni, dodao je on.

Sevastopolj je glavna baza Crnomorske flote, a poslednjih meseci bilo je više pokušaja da se napadne dronovima. Jedan od poslednjih napada izvršen je 22. marta. Crnomorska flota je odbila napad, uništivši tri objekta.

Nakon toga su gradske vlasti saopštile da je sidrište zatvoreno i kretanje čamaca i trajekata obustavljeno.

Ukrajinska crna statistika

Ukrajina je izgubila 4.000 boraca tokom protekle nedelje, ali su kijevske vlasti zabeležile 90 odsto ovih gubitaka kao nestale, rekao je vojni ekspert potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Tokom protekle nedelje, nenadoknadivi gubici ukrajinskih boraca duž cele linije dodira iznosili su više od 4.000 ljudi, od kojih je samo 10 odsto zvanično priznato, ostali se vode kao nestali - rekao je on. 

Ranije je novinar nemačkog izdanja Špigel Ekhard Klajn rekao da je ukrajinska vojska pretrpela velike gubitke tokom borbi za Artjomovsk. Sredinom aprila, Rojters je, pozivajući se na američke dokumente koji su procurili u mrežu, izvestio da je Ukrajina izgubila između 124.500 i 131.000 ljudi ubijenih i ranjenih u borbama.

List Politiko, pozivajući se na procene američkih zvaničnika, objavio je sredinom marta da je preko sto hiljada ukrajinskih vojnika, uključujući i najiskusnije vojnike, poginulo tokom sukoba. Isti broj je u novembru prošle godine objavila i šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Ovaj deo je kasnije potpuno uklonjen iz njene pisane i video izjave.

Kijev: Odbili smo 60 ruskih napada

Ukrajinski Generalštab navodi u svom dnevnom rezimeu da Rusija koncentriše svoje glavne napore na izvođenje ofanzivnih operacija na Bahmutskom, Avdejevskom i Marijinskom pravcu.

- Tu je odbijeno oko 60 napada osvajača. Najžešće borbe se nastavljaju za Bahmut i Marinku - navodi Generalštab.

Ističe se i da su ruske snage u nedelju bezuspešno pokušale ofanzivne operacije u blizini naselja Grigorovka, Bogdanovka i Ivanovskoe. Jedan broj naselja je stradao od neprijateljskog granatiranja, navodi Generalštab.

- Na pravcu Avdijevke, neprijatelj je izveo ofanzivne operacije u Novokalinovskom i Pervomajskom okrugu Donjecke oblasti, nije uspeo i pretrpeo je velike gubitke - saopštio je Generalštab.

U pravcu Marinke, tokom dana, ukrajinske snage su, kako navode, odbili brojne neprijateljske napade u severnim i centralnim delovima Marinke, kao i u oblasti Novomihajlovke u Donjeckoj oblasti.

- Istovremeno, neprijateljskom granatiranju su podvrgnute Krasnogorovka, Georgijevka, Mariinka, Pobeda, Novomihajlovka i Praskovejevka Donjecke oblasti - piše u rezimeu.

Istovremeno, Generalštab je dodao da neprijatelj tokom dana nije izveo ofanzivna dejstva na pravcu Šahtjorska i Limanska.

Rusija: Crnomorska flota odbila napad dronovima na Sevastopolj

Snage Crnomorske flote oborile su dron na spoljnom sidrištu Sevastopolja, a druga bespilotna letelica je eksplodirala, ali nije oštetila objekat koji je ciljala, objavio je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev.

On je prethodno na Telegramu napisao da je Crnomorska flota odbila napad dronova na spoljno sidrište Sevastopolja, prenosi Tas.

- Danas, počev od 3.30 sati, pokušan je napad na Sevastopolj. Za sada su jedan dron uništile snage protivpodmorničke diverzantske odbrane, drugi je sam eksplodirao. Sve se dogodilo na spoljnom sidrištu Sevastopolja i nijedan objekat nije oštećen. Trenutno je u gradu mirno, ali sve snage i službe su u stanju pripravnosti - napisao je Razvožajev.

Agencija RIA Novosti navodi da je pomorski putnički saobraćaj u Sevastopoljskom zalivu obustavljen, a da je organizovan prevoz autobusima između severnog i centralnog dela grada.

Sevastopolj je glavna pomorska baza Crnomorske flote i ukrajinska vojska je tokom poslednjih nekoliko meseci u nekoliko navrata pokušala da ga napadne dronovima, navodi Tas.

Bitka za Bahmut traje već 14 meseci

Bitka za Bahmut pretvorila se u jednu od najkrvavijih u ratu u Ukrajini. Traje već 14 meseci, a grad je skoro potpuno uništen artiljerijskim granatiranjem i uličnim borbama.

Rusi zauzeli još dve teritorije u Bahmutu

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u nedelju da su ruske snage zauzele još dve teritorije u Bahmutu, dok nastavljaju sa pokušajem da preuzmu punu kontrolu nad gradom.

Lokalni ukrajinski zvaničnici saopštili su juče da su Harkov i okolna mesta gađani sa najmanje pet ruskih projektila, prenosi Ukrinform.

Bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da će Moskva odgovoriti raskidom sporazuma koji omogućava izvoz žitarica iz Ukrajine ako G7 zabrani izvoz u Rusiju.

G7 navodno razmatra da potpuno preokrene svoju strategiju sankcija tako da se izvoz u Rusiju automatski zabrani, osim u slučaju robe koja je uključena u popis proizvoda koji se smeju slati u zemlju.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!