"MILITARI VOČ" OCENIO: Koji je najopasniji ruski borbeni brod?

Novosti onlajn

23. 04. 2023. u 14:49

NAORUŽANA hipersoničnim krstarećim raketama „Cirkon“, fregata „Maršal Šapošnikov“ predstavlja naojpasniji vojno-mornarički brod Rusije, piše američki vojni časopis „Militari voč“.

МИЛИТАРИ ВОЧ ОЦЕНИО: Који је најопаснији руски борбени брод?

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation

- Za fregatu projekta 1155M 'Maršal Šapošnikov' realizovan je jedan od najambicioznijih programa modernizacije - navodi list i dodaje da su od 2017. godine na brodu znatno usavršeni senzori, elektronika i naoružanje.

Uvođenje hipersonične krstareće rakete „Cirkon“ u arsenal broda je najbolje promišljen element usavršavanja „Maršala Šapošnikova“, ocenjuje list i ukazuje na to da je reč o najopasnijoj klasi protivbrodovskih krstarećih raketa na svetu.

- Bez obzira na to što fregata projekta 1155M prvobitno nije bila napravljena za protivbrodovske ciljeve, samo zahvaljujući 'cirkonima' ona može da neutralizuje celokupnu ofanzivnu grupu bez upotrebe drugog naoružanja - ocenjuje list.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, „Cirkon“ može pouzdano da štiti bezbednost zemlje. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je naveo da rakete mogu da savladaju svaki protivraketni i protivvazduhoplovni sistem, leteći do 1.000 kilometara, brzinom do devet mahova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)