ŠOKANTNA IZJAVA NEMAČKOG MINISTRA ODBRANE: "Udar na rusku teritoriju je prihvatljiva taktika"

Novosti online

21. 04. 2023. u 14:36

NEMAČKI ministar odbrane Boris Pistorijus saopštio je da su "udari na rusku teritoriju prihvatljiva taktika" za operacije Oružanih snaga Ukrajine.

ШОКАНТНА ИЗЈАВА НЕМАЧКОГ МИНИСТРА ОДБРАНЕ: Удар на руску територију је прихватљива тактика

Foto: AP Photo/Michael Sohn

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus nazvao je ograničene udare UAF na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom, piše list Frankfurter algemajne cajtung.

"Sve dok nema napada na gradove, civile i civilna područja, to se mora prihvatiti kao neophodnost. Ne toliko sa zadovoljstvom, koliko, na primer, da se preseku putevi snabdevanja", rekao je ministar.

Odlučujući o snabdevanju Kijeva oružjem, Zapad mora da zapamti kako se sukob vodi, nastavio je šef Ministarstva odbrane.

„Ako Ukrajina zahteva određene vrste bombi koje su zabranjene širom sveta, onda morate da kažete ne“, objasnio je on.

Pistorijus je naglasio da postoje crvene linije u snabdevanju oružjem, a posebno su to savremeni borbeni avioni i kasetna municija.

Ukrajina je u martu, prema Rojtersu, zatražila od Sjedinjenih Država kasetnu municiju MK-20, čije delove Kijev želi da izbaci iz dronova.

U američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj u petak se održava novi sastanak Kontakt grupe za podršku Ukrajini. Učesnici sastanka će razgovarati o daljoj vojnoj podršci Ukrajini.

(Ria)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)