ZAPAD TRAŽI OD RUSIJE GARANCIJU O NUKLEARNOM ORUŽJU Medvedev: "Oni su beskrajni licemeri, lažu svoje i tuđe" (FOTO)

Đ.G.

18. 04. 2023. u 11:25

ZAPAD zahteva od Ruske Federacije da izda neku vrstu garancija o nuklearnom oružju, ali istovremeno, u stvari, nagoveštava budući nuklearni sukob između Rusije i NATO-a, izjavio je zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

ЗАПАД ТРАЖИ ОД РУСИЈЕ ГАРАНЦИЈУ О НУКЛЕАРНОМ ОРУЖЈУ Медведев: Они су бескрајни лицемери, лажу своје и туђе (ФОТО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

U zajedničkom saopštenju nakon sastanka u Japanu, ministri spoljnih poslova G7 još jednom su pozvali Rusiju da se vrati dijalogu sa Sjedinjenim Državama kako bi se smanjili nuklearni rizici.

- Oni su beskrajno licemerni i lažu svoje i tuđe, ali kažu da naša zemlja širi „lažne informacije“ o Ukrajini. Zahtevaju da im Rusija da neku vrstu garancija o nuklearnom oružju, a zapravo nagoveštavaju budući nuklearni sukob između naše zemlje i NATO-a - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Sastanak ministara spoljnih poslova zemalja G7 pod predsedavanjem Japana održan je 16-18. aprila u japanskoj Karuizavi, poznatom letovalištu u prefekturi Nagano. Američki državni sekretar Entoni Blinken je u svom govoru nazvao bombardovanje Hirošime i Nagasakija bez presedana u smislu razaranja i ljudske patnje, ali nije imenovao ko je bombardovao Japan, niti se izvinio.

Samit lidera G7 biće održan u Hirošimi od 19. do 21. maja, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA: Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)