UPOZORENJE UKRAJINSKOG OFICIRA: Rusi su počeli - pojačaće se raketni napadi na Ukrajinu

Novosti online

14. 04. 2023. u 14:34

ALEKSEJ Gromov, zamenik načelnika Glavnog operativnog odeljenja Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, upozorio je da Rusija planira da započne serijsku proizvodnju krstareće rakete H-50, koja ima domet do 1.500 kilometara i brzinu krstarenja od 700 kilometara na čas.

УПОЗОРЕЊЕ УКРАЈИНСКОГ ОФИЦИРА: Руси су почели - појачаће се ракетни напади на Украјину

Foto: Profimedia/armyinform

Ovakav razvoj događaja bi bez sumnje doveo do povećanja raketnih napada na Ukrajinu u narednim mesecima, piše Kijev Post.

Gromov je to izjavio na konferenciji u četvrtak, 13. aprila, navodeći da dostupni podaci ukazuju da Rusija planira da počne proizvodnju raketa H-50 u junu ove godine, što će im omogućiti da intenziviraju raketne udare na Ukrajinu.

Raketa H-50 je dugačka šest metara, teška oko 1.600 kilograma, i uglavnom je ispaljuju bombarderi Tu-22M3 i strateški avioni Tu-95MS i Tu-160.

Gromov je dalje objasnio da je cilj ruske vojske da intenzivira raketne udare na ukrajinsku teritoriju, s obzirom na to da je, prema njegovim tvrdnjama, već potrošila polovinu svojih raketa dugog dometa od februara 2022. godine.

Međutim, zbog trenutnog obima proizvodnje, Rusija možda neće moći da popuni svoje raketne zalihe u skorijem periodu, potencijalno ostavljajući nezaštićene svoje strateške interese na Dalekom istoku i na granicama NATO-a.

BONUS VIDEO: OBUKA SE NASTAVLjA - Vežbe vojnika u LNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)