"NA SILU ODGOVARAMO SILOM, ZAPAD NE RAZUME DRUGAČIJE": Beloruski general o taktičkom nuklearnom oružju

Novosti online

14. 04. 2023. u 13:52

BELORUSIJA bi mogla da postavi strateško nuklearno oružje na svoju teritoriju ako Zapad nastavi da koristi agresivnu retoriku, saopštio je ministar odbrane Belorusije general Viktor Hrenjin.

НА СИЛУ ОДГОВАРАМО СИЛОМ, ЗАПАД НЕ РАЗУМЕ ДРУГАЧИЈЕ: Белоруски генерал о тактичком нуклеарном оружју

Foto: Jutjub/ATN: novosti Belarusi i mira/WarLeaks - Military Blog

- I ako se nastavi neprijateljska retorika, to će biti sledeći korak. Na silu ćemo odgovoriti samo silom. Zapad ne razume drugačije - citirala je pres-služba Ministarstva odbrane Hrenjina.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da će Ruska Federacija, na zahtev beloruske strane, rasporediti svoje taktičko nuklearno oružje u republici.

Kako je napomenuo ruski lider, izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije biće završena 1. jula.

Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko su 5. aprila razgovarali u Moskvi, a 6. aprila održan je sastanak Vrhovnog državnog saveta (VDS) Zajedničke države.

Kako je primetio Peskov, između ostalog je bilo reči o bezbednosnim garancijama, a Ruska Federacija, uzimajući u obzir trenutnu situaciju, "treba da razmotri mogućnost pružanja bezbednosnih garancija za Belorusiju kao za svog saveznika".

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)