DOBITNIK PULICIROVE NAGRADE: SAD stacionirale dve brigade sa 20.000 padobranaca na granicama sa Ukrajinom

Tanjug

12. 04. 2023. u 19:29

SJEDINjENE Američke Države stacionirale su dve brigade u Poljskoj i Rumuniji sa ukupno 20.000 ljudi, piše američki istraživački novinar Sejmor Herš (Seymour Hersh).

ДОБИТНИК ПУЛИЦИРОВЕ НАГРАДЕ: САД стационирале две бригаде са 20.000 падобранаца на границама са Украјином

Foto: EPA

-Brigada 82. vazdušno-desantne divizije aktivno obučava i izvodi vežbe iz baze u Poljskoj, nekoliko milja od ukrajinske granice", navodi Herš u tekstu na platformi "Substack ".

On je dodao da je prošle godine ta divizija pojačana brigadom 101. vazdušno-desantne divizije koja je raspoređena u Rumuniji, prenosi TASS.

Američki novinar je u članku sugerisao da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao da upotrebi te trupe u sukobu u Ukrajini, dodaje agencija.

-Ako se u narednih nekoliko meseci pogorša situacija za ukrajinsku vojsku zbog nedostatka naoružanja, da li će dve američke brigade udružiti snage sa trupama NATO-a i suprotstaviti se ruskoj vojsci unutar Ukrajine? Da li je to plan, ili nada, američkog predsednika?, upitao je Herš.

On je pozvao Bajdena da objasni američkom narodu šta dve armijske brigade rade tako blizu ratne zone.

Američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade ranije je privukao svetsku pažnju kada je optužio američkog predsednika Bajdena i državnog sekretara Entonija Blinkena da su učestvovali u sabotaži ruskog gasovoda Severni tok.

Američki predsednik je tokom svoje posete Poljskoj obišao i padobrance iz 82. vazdušno-desantne brigade bazi u Režovu u blizini ukrajinske granice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)