BIVŠI OBAVEŠTAJAC MI6 IZNEO SVOJE VIĐENJE: Koliko su tačne glasine da je Zelenski spreman da da deo Ukrajine zarad pomoći u zauzimanju Krima

P. Z. S. / ria.ru

11. 04. 2023. u 22:05

RADI promene situacije na frontu, Vladimir Zelenski je spreman da preda deo Zapadne Ukrajine, rekao je Alister Kruk, bivši obaveštajac MI6 u intervjuu za Youtube-kanalu Judging Freedom.

БИВШИ ОБАВЕШТАЈАЦ МИ6 ИЗНЕО СВОЈЕ ВИЂЕЊЕ: Колико су тачне гласине да је Зеленски спреман да да део Украјине зарад помоћи у заузимању Крима

Foto Tanjug/AP


Domaćin Endrju Napolitano skrenuo je pažnju na glasine da je ukrajinski lider tokom posete Poljskoj najavio spremnost da nekoliko zapadnih regiona zemlje prebaci Varšavi u zamenu za punu vojnu pomoć Oružanim snagama Ukrajine u zauzimanju Krima. On je upitao gosta programa da li smatra da je takav scenario moguć.


-Ovo je sasvim moguće. Zelenski je u očajnoj situaciji. On bi želeo da se sukob proširi tako da mu se Poljska pridruži kao članica NATO-a, podelio je svoje mišljenje Kruk.

Istovremeno je izrazio sumnju u spremnost Varšave da uđe u rat protiv Rusije, pošto republika već doživljava unutrašnje političke teškoće. Ako se Poljska odluči na ovaj korak, onda vlada Andžeja Dude rizikuje da izgubi vlast, rezimirao je bivši službenik MI6.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)