ZELENSKI ODRŽAO SASTANAK GLAVNOG ŠTABA: Razgovarali o situaciji na liniji fronta, popunjavanju jedinica i planovima Rusa

P. Z. S./unian.net

11. 04. 2023. u 20:10

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarao je sa obaveštajnim službama i vojskom o situaciji na liniji fronta i planovima Rusa u bliskoj budućnosti.

ЗЕЛЕНСКИ ОДРЖАО САСТАНАК ГЛАВНОГ ШТАБА: Разговарали о ситуацији на линији фронта, попуњавању јединица и плановима Руса

Foto: Profimedia/Ilustracija


Kako je saopštila pres-služba šefa države, Zelenski je u utorak održao redovan sastanak Štaba vrhovnog komandanta (STAVKA).

-Učesnici su saslušali izveštaje o opštoj operativnoj situaciji na liniji fronta i situaciji na sektorima fronta u zoni odgovornosti operativno-strateških grupacija trupa, navodi se u izveštaju.

Posebno, obaveštajno rukovodstvo je obavestilo o verovatnim akcijama države agresora u bliskoj budućnosti.

Učesnici sastanka analizirali su i stanje opremljenosti jedinica municijom. Pored toga, nastavljeno je razmatranje pitanja popunjavanja, naoružanja i vojne opreme za novoformirane brigade Odbrambenih snaga.

Između ostalog, članovi Štaba razgovarali su o pitanjima povećanja efikasnosti sistema komandovanja i upravljanja i interakcije različitih grupacija Bezbednosno-odbrambenih snaga Ukrajine tokom izvršavanja borbenih zadataka.


SASTANAK ŠTABA ZELENSKOG – ŠTA SE DESILO RANIJE

Kako je UNIAN ranije izvestio, 7. aprila, tokom redovnog sastanka Štaba vrhovnog komandanta, komandanti operativno-strateških grupacija trupa izvestili su o toku neprijateljstava u sektorima fronta u svojim oblastima. odgovornosti.

Učesnici sastanka su se takođe fokusirali na mere za sprečavanje curenja informacija o planovima odbrambenih snaga Ukrajine.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)