BITKA VAGNEROVACA U ARTJOMOVSKU: Specijalna operacija u oblasti industrijske zone fabrike AZOM (VIDEO)

Đ.G.

04. 04. 2023. u 09:45

SNIMAK bitke Vagner grupe u industrijskoj zoni Artjomovsk, u oblasti nedavno osvojene fabrike AZOM. Borci su bili suočeni sa zadatkom da kontrolišu put i spreče bilo kakvo kretanje ukrajinskih snaga.

БИТКА ВАГНЕРОВАЦА У АРТЈОМОВСКУ: Специјална операција у области индустријске зоне фабрике АЗОМ (ВИДЕО)

Foto: Telegram printskrin/RIA Novosti

- Razrađena tri automobila. Prema radio presretanju, u jednom od njih su bili „specijalci“, koji su se borili sa nama - rekao je borac Vagner grupe, pokazujući na tri uništena neprijateljska vozila.

Čim je nekoliko ukrajinskih vojnika počelo da prelazi put, na njih su otvorili vatru iz malokalibarskog oružja, bacača granata i teških mitraljeza. Jedan je ipak uspeo da pobegne, drugi je uništen na licu mesta. Nakon okršaja, neprijatelj je počeo da puca iz minobacača na zgradu u kojoj su se nalazili dopisnici RIA Novosti i vagnerovci. Jedna od mina pogodila je krov, nakon čega je data komanda da se skloni u podrum.

Istog dana „Vagner grupa” je upala u zgradu koja se nalazi u ovoj ulici. Da bi pešadija mogla da mu priđe, bilo je potrebno suzbiti neprijateljske vatrene tačke u susednoj zgradi. Po komandi, grupa za pokrivanje počela je da granatira zgradu iz mitraljeza, a jurišna letelica je uz njenu podršku ušla u zgradu i uspešno izvršila pomet.

Borci „Grupe Vagner” su u martu potpuno preuzeli kontrolu nad radionicama fabrike, smeštene u severnim regionima Artjomovska. Prema rečima onih koji su upali u postrojenje, postoji nekoliko skloništa za bombe u kojima se moglo sačekati artiljerijsko granatiranje i vazdušni udari, ali je za ukrajinske trupe pojava „vagnerovaca“ bila potpuno iznenađenje. U decembru 2022. Vladimir Zelenski je posetio AZOM i tamo dodelio militante, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SNIMCI POSLE EKSPLOZIJE - Kafić u Sankt Peterburgu u kojem je nastradao ratni izveštač i 30 osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona