TEROR KRIMINALACA U MARSELJU: Dileri ubijaju i maloletnike, u obračunima od početka godine stradalo 14 ljudi

TRI osobe su poginule, a dvanaest ranjeno u različitim pucnjavama koje su se proteklog vikenda dogodile u francuskom gradu Marselju.

ТЕРОР КРИМИНАЛАЦА У МАРСЕЉУ: Дилери убијају и малолетнике, у обрачунима од почетка године страдало 14 људи

Foto: MUP

Reč je o još jednom obračunu dilera koji već duže vreme seju strah i trepet u najvećem francuskom mediteranskom gradu.

Pucnjave, apriori, prema prvim nalazima istrage, nisu vezane jedna s drugom. U nedelju uveče, nešto pre ponoći, u problematičnom naselju Kastela, napadači su ubili dvojicu mladića starih 21 i 23 godine, dok je u pravoj paljbi šestoro povređeno.

Četrdesetak minuta posle ponoći, pucano je i na troje maloletnika, nedaleko od marseljske luke. Ubijen je šesnaestogodišnji dečak, dok je dvoje dece, uzrasta 14 i 16 godina teško povređeno, i lekari im se trenutno u bolnici bore za život.

Prethodno, u subotu uveče, četvorica mladića povređena su u napadu vatrenim oružjem ispred prodavnice u marseljskom 3. arondismanu. Na mestu nesreće pronađeno je četrdesetak ispaljenih čaura kalibra 7,62 milimetra i desetak od devet milimetara.

- Droga ubija, a naročito u Marselju – izjavila je Frederik Kamijeri, policijski prefekt za oblast u kojoj se nalazi Marselj.

OBRAČUN I U NICI

SNIMAK na Tviteru na kome su pre nekoliko dana viđene osobe kako se slobodno kreću s kalašnjikovim i pištoljem nasred ulice u jednom naselju u Nici, izazvao je indignaciju, posle čega je u noći između nedelje i ponedeljka uhapšeno troje ljudi. Za poslednjih devet dana u ovom gradu izvršeno je devet hapšenja, a prilikom pretresa pronađena su četiri komada oružja, pet kilograma konopljine smole, deset kilograma kanabisa i 2,2 kilograma kokaina.

Rivalstvo bandi, dilovanje, kontrola čitavih kvartova i otvorene pretnje oružjem i ubistva nasred ulice, svakodnevica su određenih kvartova u Marselju. Samo od početka ove godine u obračunima dilera u ovom gradu ubijeno je 14 ljudi. Nesigurnost je rasprostranjena, a žitelji više ne mogu da izdrže ovaj teror. Narkotrgovci ne prezaju i od toga da pucaju u maloletnike. Jedna od prethodnih žrtava ove godine imala je samo 17. godina.

Računa se da u ovom međunarodnom čvorištu puteva droge postoji oko 130 punktova za dilovanje.

Nezadovoljni građani juče su se u znak protesta okupili u Marselju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)