"KIJEVSKE VLASTI IDU POSLEDNJIM PUTEM" Sestra Kim DŽong Una: Zelenski se vara ako misli da će ga „nuklearni kišobran“ SAD spasiti od Rusije

Novosti onlajn

02. 04. 2023. u 07:10

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pod uticajem svojih političkih ambicija želi da nabavi nuklearno oružje, ali on se vara ako misli da američki „nuklearni kišobran“ može spasiti Ukrajinu od Rusije, izjavila je sestra severnokorejskog lidera i zamenica šefa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje Kim Jo Džong.

КИЈЕВСКЕ ВЛАСТИ ИДУ ПОСЛЕДЊИМ ПУТЕМ Сестра Ким Џонг Уна: Зеленски се вара ако мисли да ће га „нуклеарни кишобран“ САД спасити од Русије

FOTO: Tanjug/AP

- Zapavši u neizlečivu megalomaniju, govoreći da mogu da pobede Rusiju, ukrajinske vlasti nisu u stanju da vide šta će uslediti niti da se izbore sa posledicama. Navlače na sebe nuklearnu katastrofu opasnu po njihove živote - izjavila je Kim Jo Džong, prenela je Centralna telegrafska agencija Severne Koreje.

S tim u vezi, ona je podsetila na peticiju koja je objavljena na sajtu administracije ukrajinskog predsednika u kojoj se poziva da se na teritoriji zemlje rasporedi američko nuklearno oružje. Političarka je podsetila da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski još 2022. godine otvoreno izrazio nameru da vrati Ukrajini status nuklearne sile, te da je peticija samo politički trik njegove vlade.

- Činjenica da Zelenski, govoreći o raspoređivanju američkog nuklearnog oružja ili razvoju sopstvenog, stavlja na kocku sudbinu svoje zemlje i naroda kako bi spasao svoj život pokazuje njegove izuzetno opasne političke ambicije - konstatovala je Kim Jo Džong.

Po njenim rečima, ukrajinski predsednik koji nije bio u stanju da pruži otpor Moskvi, sada gleda na Ameriku kao na „gospodara“ i „prosjači“ čim otvori usta.

- Ako on nastavi da bude opsednut nuklearnim oružjem kao što je sada, Ukrajina će još jasnije biti na nišanu ruskog nuklearnog oružja. Ako je Zelenski računao na to da će čim se sakriju ispod američkog nuklearnog kišobrana, koji ionako ima rupe na mnogo mesta, moći da izbegnu snažan iznenadni napad Rusije, onda kijevske vlasti nesumnjivo idu pogrešnim putem, poslednjim putem - zaključila je Kim Jo Džong.

Ranije je na sajtu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog objavljena peticija u kojoj se poziva da se na teritoriji Ukrajine rasporedi američko nuklearno oružje ili da Ukrajina napravi svoje nuklearno oružje.

(Spunjtik)

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!