RUSI TRAŽE REFERENDUM: Veterani pokrenuli inicijativu da se Volgogradu vrati stari naziv - Staljingrad

Novosti onlajn

27. 03. 2023. u 13:03

INICIJATIVNE grupe su u ponedeljak počele da proučavaju javno mnjenje o preimenovanju Volgograda u Staljingrad. Prema rezultatima anketa, do sledeće nedelje biće doneta odluka o tome da li će biti održan referendum, rekao je Aleksandar Strukov, kopredsednik Javnog saveta za proučavanje mišljenja stanovništva o vraćanju istorijskog imena gradu, predsednik Gradskog veće veterana Volgograda, rečeno je TASS-u.

РУСИ ТРАЖЕ РЕФЕРЕНДУМ: Ветерани покренули иницијативу да се Волгограду врати стари назив - Стаљинград

Foto: Profimedia

- Od danas će inicijativne grupe raditi u okruzima grada Volgograda - da proučavaju javno mnjenje. Danas imamo jedan okrug - Džeržinski. Sutra će grupe raditi u tri okruga. I tako do kraja nedelje - rekao je sagovornik agencije, napominjući da će do sledeće nedelje biti doneta odluka da li će se referendum održati ili ne.

On je dodao da će studija javnog mnjenja o preimenovanju grada biti održana u formatu sastanaka sa javnim organizacijama. Dakle, za ponedeljak je planiran sastanak više od 100 ljudi.

Ranije su veterani Volgograda pokrenuli inicijativu da vrate istorijsko ime gradu heroju. U odgovoru na njihov zahtev, guverner Volgogradske oblasti Andrej Bočarov najavio je stvaranje javnog saveta za preliminarnu studiju mišljenja stanovništva o preimenovanju grada u Staljingrad. Rečeno je da će po rezultatima rada Saveta biti usvojeno pitanje iznošenja tog pitanja na referendum, prenela je agencija TASS.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA - Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju