ŠOJGU SRUŠIO SNOVE UKRAJINCIMA: Vagnerovci odahnuli

Novosti Onlajn

26. 03. 2023. u 17:09

OSNIVAČ grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije preuzelo obezbeđenje na bokovima oko Bahmuta.

ШОЈГУ СРУШИО СНОВЕ УКРАЈИНЦИМА: Вагнеровци одахнули

Foto:AP

Ranije je, u otvorenom pismu ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu, Prigožin naveo da se, prema informacijama koje ima, krajem marta - početkom aprila očekuje ofanziva velikih razmera iz Kijeva kako bi se odsekla grupa Vagner i zatražio da preduznu "neophodne mere za sprečavanje odsecanja“ grupa od glavnih snaga Oružanih snaga RF.

U istom pismu Prigožin je rekao da je u ovom trenutku oko 70% Bahmuta pod kontrolom Vagnera, kao i da grupa nastavlja da potpuno oslobađa teritoriju.

- Da, Ministarstvo odbrane je preuzelo obavezu da obezbedi bezbednost na bokovima - odgovorio je Prigožin na pitanje kakve su mere podrške preduzete na bokovima.

Poruku je objavila njegova pres služba na Telegram kanalu.

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA - Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

NIKADA O OVOME NISAM PRIČAO Nele na HRT-u o ratu i svom poreklu: U mom porodičnom stablu ima i Hrvata i Srba i Muslimana