UKRAJINCI IDU NA SVE ILI NIŠTA: Prigožin upozorava - Sprema se napad iz tri pravca (VIDEO)

Novosti onlajn

23. 03. 2023. u 16:41

UKRAJINSKE trupe koncentrisale su 80.000 ljudi oko Artemivska (Bahmuta), rekao je Jevgenij Prigožin, osnivač Vagner grupe, saopštenje biznismena objavljeno je na Telegram kanalu njegove pres službe.

УКРАЈИНЦИ ИДУ НА СВЕ ИЛИ НИШТА: Пригожин упозорава - Спрема се напад из три правца (ВИДЕО)

Foto AP

- Ova grupa se nalazi u Seversku, Slavjansku, Kramatorsku, Družkovki, Konstantinovki i Časovom Jaru - rekao je Prigožin.

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Aleksandar Sirski najavio je danas mogući kontranapad Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Artemivsk u bliskoj budućnosti.

Dan ranije Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti šefa DNR Denisa Pušilina , rekao je da je Kijev formirao moćnu grupu u Časovom Jaru, odakle Oružane snage Ukrajine periodično pokušavaju da izvrše kontranapad. Prema njegovim rečima, broj rezervi koje prikupi neprijatelj može dostići desetine hiljada ljudi.

Istovremeno, Gagin je naglasio da Ukrajina neće imati dovoljno ovih snaga za ofanzivu. Oni nisu dovoljni da formiraju udarne jedinice i oklopne grupe sposobne da probiju front, objasnio je on.

Artemivsk se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev severno od Gorlovke . Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe u Donbasu Više od šest meseci vode se žestoke borbe van grada. Snabdevanje garnizona Oružanih snaga Ukrajine u Artemovsku, koji je u operativnom opkoljenju, ide preko grada Časov Jar.

Prema poslednjim podacima, ruske trupe kontrološu oko 70 odsto grada. Pored toga, ruske trupe su presekle ili uzele pod vatrenu kontrolu sve asfaltirane puteve oko Artemovska, a bljuzgavica je počela ozbiljno otežava snabdevanje municijom i popunu Oružanih snaga Ukrajine.

BONUS VIDEO: BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE - Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna