BOLAN OPROŠTAJ OD DEVOJČICE LUIZE: Drugarice je izbole 32 puta i ostavile u šumi da iskrvari

Novosti online

23. 03. 2023. u 08:52

PORODICA, prijatelji, školski drugovi, nastavnici, kao i meštani oprostili su se danas od Luize F. (12) čija je tragična smrt potresla čitavu Nemačku.

БОЛАН ОПРОШТАЈ ОД ДЕВОЈЧИЦЕ ЛУИЗЕ: Другарице је изболе 32 пута и оставиле у шуми да искрвари

Foto: AP

U Evangelističkoj crkvi u njenom rodnom Frojdenbergu u najužem krugu porodice i prijatelja održano je opelo koje je prenošeno preko audio-strima i u Luizinoj školi. Pastor Tomas Ilijevski uputio je potresne, snažne reči koje treba da pruže utehu ali i uliju hrabrost ožalošćenima.

"Kako da shvatimo ono što se ne može shvatiti? Luiza je mrtva. Vaša Luiza", rekao je pastor obraćajući se porodici i prijateljima.

"U ovoj crkvi je Luiza krštena, ovde se i opraštamo od nje".

Službi u crkvi je prisustvovalo oko 270 ljudi, dok je u školi bilo 750 osoba koje su slušale propoved preko zvučnika.

Pastor se u ime porodice zahvalio svima koji su pružili podršku u ovim teškim danima nakon Luizinog ubistva, mislili na nju i molili se, prenosi RTL.

Porodica se zahvalila i policiji koja je radila na rasvetljavanju slučaja Luizinog ubistva, kao i zbog toga što su omogućili da se sahrani u najužem krugu porodice.

Podsetimo, Luizu (12) izbole su nožem 32 puta njene drugarice, koje su je zatim ostavile da iskrvari u šumi. Nezvanično, svađa između drugarica izbila je zbog videa na Tik-toku, a nož kojim je Luiza izbodena nikada nije nađen.

Na mestu zločina i dalje stoje sveće, cveće kao i plišane igračke koje su građani donosili u spomenu na ubijenu devojčicu.

Zbog velikog broja uboda i stepena povreda na devojčicinom telu tužioci govore i o trakozvanom "preteranom ubistvu".

Nezvanično, Luizina najbolja drugarica (13) je nagovorila mlađu devojčicu da ubije Luizu. Iako još uvek nije saopšteno, sumnja se da je motiv ubistva osveta.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PODRŽAVAO REVOLUCIJU, SVETIO BRATA: Evo ko je muškarac koji je pretio eksplozijom u iranskom konzulatu u Parizu