NEZAVISNA REVIZIJA ZAKLJUČILA: Londonska policija je rasistička i seksistička

Tanjug

21. 03. 2023. u 18:05

LONDONSKA policija (MET) institucionalno je rasistička, mizogina i homofobična i nije u stanju da iskontroliše svoje zaposlene.

НЕЗАВИСНА РЕВИЗИЈА ЗАКЉУЧИЛА: Лондонска полиција је расистичка и сексистичка

Foto: EPA

Ova konstatacija je zaključak nezavisne revizije, koju je vodila članica gornjeg doma parlamenta Luiz Kejsi, čime je želela da izvrši pritisak na novog šefa MET-a kako bi reformisao najveću britansku policiju, preneo je Rojters.

Reviziju je naručila 2021. godine tadašnja šefica MET-a Kresida Dik, nakon što je službenik osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubistva mlade žene Sare Everard.

Ovaj šokantan slučaj stavio je policiju u centar pažnje javnosti.

Kejsi je rekla je da je potrebna "radikalna" reforma nakon što su otkriveni ozbiljni propusti u MET-u, koji zapošljava više od 43.000 oficira i osoblja.

-Otkrili smo široko rasprostranjeno maltretiranje, diskriminaciju, institucionalnu homofobiju, mizoginiju i rasizam, navodi se u izveštaju i dodaje se da "žene i deca ne dobijaju zaštitu i podršku koju zaslužuju".

U izveštaju se navodi da su žene u policiji oklevale da govore iz straha od posledica za njihovu karijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TESLINE REČI KOJE PLAŠE: Kako će izgledati svet u 2100. godini - ograničenje potomstva, sterilizacija, higijena i zagađenost