NAKON ŠTO JE HAMNEI POZVAO NA STROGE KAZNE: Iran uhapsio više od 100 osumnjičenih za trovanje učenica

Tanjug

12. 03. 2023. u 18:20

IRANSKA državna agencija IRNA prenela je, pozivajući se na saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Irana, da je Teheran uhapsio više od 100 ljudi u vezi sa slučajevima trovanja učenica u zemlji.

НАКОН ШТО ЈЕ ХАМНЕИ ПОЗВАО НА СТРОГЕ КАЗНЕ: Иран ухапсио више од 100 осумњичених за тровање ученица

Foto: Tanjug/Sepahnews via AP

U saopštenju stoji da su osumnjičene osobe u nekoliko iranskih gradova, uključujući i Teheran, "identifikovane, uhapšene i pod istragom", prenosi Si-En-En. 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Irana, mnogo optuženih je "iz avanturizma i sa namerom da se zatvore učionice" koristilo "bezopasne supstance intenzivnog mirisa."

Među uhapšenima su bili i "pojedinci koji su imali neprijateljske namere i pokušali da šire strah i užas među narodom i studentima", kao i da "stvore pesimizam" prema vladi Irana, dodaje se u saopštenju.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je ranije nazvao trovanja učenica "neoprostivim zločinom" i pozvao da se krivci "strogo kazne."

Počev od novembra, više od 1.000 iranskih učenica se razbolelo nakon trovanja u školama, a pojedini političari okrivili su religiozne grupe koje se protive obrazovanju devojčica, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO:

RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!