LEKCIJA IZ ISTORIJE MAKRONU SA KRIMA: Uči i utuvi u glavu – Rusija može da pobedi svaku vojsku

Novosti online

11. 03. 2023. u 17:27

Poslanik Državne dume Rusije sa Krima Leonid Ivljev pozvao je francuskog predsednika Emanuelu Makronu da ne zaboravlja lekcije iz istorije i da se podseti kako je ruska vojska ušla u Pariz 1814. godine.

ЛЕКЦИЈА  ИЗ ИСТОРИЈЕ МАКРОНУ СА КРИМА: Учи и утуви у главу – Русија може да победи сваку војску

Foto AP

On je tim rečima odreagovao na izjavu Makrona koji je rekao da Pariz i London u narednom periodu nameravaju da pomognu ukrajinskoj vojsci da pokrene kontraofanzivu.

- Za godinu dana navršiće se 210 godina od kako je 31. marta 1814. godine ruska vojska ušla u Pariz, porazivši Napoleonovu vojsku koja se tada činila nepobedivom. Ceo ruski narod se ujedinio u ime te pobede. Prema tome, Makron treba dobro da zna istoriju. Treba da nauči lekciju iz istorije o tome da je ruska vojska bila u Parizu i da utuvi u glavu da je Rusija sposobna da pobedi svaku moćnu vojsku - rekao je Ivljev za Sputnjik.

Kako je dodao, Rusija je nakon zauzimanja Pariza promenila tok istorije, postavši najmoćnija i najpravednija zemlja.

- Dužni smo da oživimo sećanje na taj podvig naroda, a Makron neka pamti lekcije iz istorije - poručio je ruski poslanik.

Juče je u Parizu održan 36. francusko-britanski samit tokom koga je razgovarano o situaciji u Ukrajini. Tokom sastanka sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da strane nameravaju da uskoro pomognu Ukrajini da krene u kontraofanzivu. Takođe je rekao da Pariz i London neće dozvoliti da sukob preraste u globalni rat.

Sunak je istakao da su se zemlje dogovorile da obučavaju ukrajinske marince. Po njegovom mišljenju, sukob u Ukrajini završiće se za pregovaračkim stolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)