ZELENSKI HTEO DA PREIMENUJE RUSIJU Zaharova: "Još jedan pokušaj stvaranja "anti-Rusije"

Đ.G.

11. 03. 2023. u 09:16

IDEJA Vladimira Zelenskog da preimenuje Rusiju u „Moskovija“ dokazuje da od Ukrajine pokušavaju da naprave „anti-Rusiju“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗЕЛЕНСКИ ХТЕО ДА ПРЕИМЕНУЈЕ РУСИЈУ Захарова: Још један покушај стварања анти-Русије

Foto: EPA

Ranije je Zelenski naložio ukrajinskom premijeru Denisu Šmihalu da "pažljivo razradi" mogućnost preimenovanja Rusije u Moskovu, prenelo je ukrajinsko izdanje Strana.ua , pozivajući se na saopštenje na sajtu kancelarije Zelenskog.

- Bunker svaki dan dokazuje naš slučaj. Evo još jednog dokaza o pokušaju stvaranja „anti-Rusije“ od Ukrajine - napisala je ona na Telegram kanalu.

U februaru je peticija za preimenovanje Rusije na sajtu Zelenskog dobila 25.000 glasova neophodnih za zvanično razmatranje. Na sajt je dodat krajem novembra prošle godine.

Boris Černišov , potpredsednik Državne dume Ruske Federacije iz LDPR-a , ranije je ovu peticiju nazvao „promenom faze“ i rekao da se takve inicijative mogu tretirati samo osmehom. A Oleg Morozov , poslanik Jedinstvene Rusije , nazvao je to manifestacijom „kompleksa političkog patuljaka", prenela je RIA.

BONUS VIDEO: "GRAD SVETLOSTI" PREKRIVEN SMEĆEM - Nastavlja se štrajk komunalnih radnika u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori