NISU NI STIGLI, A VEĆ IH POPRAVLJAJU: Sprema se centar za remont ukrajinskih "leoparda"

Novosti Onlajn

09. 03. 2023. u 15:49

POLjSKA počinje izgradnju objekata u kojim će se vršiti popravka ukrajinskih tenkova "leopard", izjavio je danas zamenik premijera Poljske i ministar odbrane te zemlje, Marijuš Blaščak.

НИСУ НИ СТИГЛИ, А ВЕЋ ИХ ПОПРАВЉАЈУ: Спрема се центар за ремонт украјинских леопарда

FOTO: AP/Tanjug

Rezervni delovi za ove tenkove ne proizvode se već dvadeset godina i trenutno ih ima manje nego što bi trebalo, podsetio je poljski zvaničnik, nakon čega je dodao da je to ujedno i glavni problem kada se radi o tim tenkovima, o čemu je već razgovarao sa nemačkim kolegom, Borisom Pistorijusom. 

Centar za popravku tenkova nalaziće se u gradu Gljivice, na jugu zemlje, i u njemu će se popravljati svi "leopardi" koju su već stigli u Ukrajinu, kao i svi oni za koje se zna da će Kijevu uskoro biti isporučeni.

- Spremni smo da obnovimo proizvodnju tih rezervnih delova, zajedno sa Nemačkom. Razgovaramo o tome da se 'leopardi', koji se već nalaze u Ukrajini ili koji tek treba da stignu u nju, popravljaju u Poljskoj - poručio je danas Blaščak.

On je kazao i da je danas u Ukrajinu iz Poljske stiglo još deset tenkova "leopard 2" od ukupno 14 koji su joj bili obećani. Tenkove su poslali i Kanada, Norveška i Španija, a Poljska, kako je otkrio, pokušava da ubedi Špraniju da Kijevu pošalje još dodatna četiri tenka. 

Varšava je, kako je kazao, završila i obuku ukrajinskih vojnika, koji su sada osposobljeni da koriste "leoparde". 

BONUS VIDEO: PRVI "LEOPARD" TENKOVI STIŽU U UKRAJINU - Transport sa aerodroma u Kanadi

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)