PUTIN RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM IRANA: Lideri zadovoljni međusobnom saradnjom, razmatrali buduće infrastrukturne projekte

Novosti online

06. 03. 2023. u 13:18

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i predsednik Irana Ibrahim Raisi su u telefonskom razgovoru pozitivno ocenili nivo i dinamiku razvoja rusko-iranskih odnosa i razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, saopštila je pres-služba Kremlja.

ПУТИН РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ ИРАНА: Лидери задовољни међусобном сарадњом, разматрали будуће инфраструктурне пројекте

Foto: Printscreen/Telegram/Sputnjik

- Održan je telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina sa predsednikom Islamske Republike Irana Ibrahimom Raisijem. Obe strane su dale pozitivnu ocenu nivoa i dinamike razvoja rusko-iranskih odnosa. Razmatrana su pitanja dvosmerne interakcije u različitim oblastima, uključujući implementaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata - navodi se u saopštenju.

Strane su potvrdile da će i dalje raditi na učvršćivanju saradnje.

Prethodni telefonski razgovor Putina i Raisija održan je 11. januara i predsednici su tada izrazili spremnost da sarađuju u cilju normalizacije situacije u Siriji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)