UKRAJINCI IZGUBILI NAJOBUČENIJE JEDINICE: Američki mediji o situaciji kod Bahmuta

P. Z. S. / ria.ru

05. 03. 2023. u 17:38

RUSKE snage su u poslednjih nekoliko meseci porazile nekoliko najobučenijih jedinica Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Artjomovska (Bahmut), piše Vol strit džornal, pozivajući se na ukrajinske oficire.

УКРАЈИНЦИ ИЗГУБИЛИ НАЈОБУЧЕНИЈЕ ЈЕДИНИЦЕ: Амерички медији о ситуацији код Бахмута

Foto AP


-Oficiri u nekim drugim brigadama kažu da je nekoliko jedinica, uključujući neke od najbolje obučenih, poraženo tokom borbi u regionu Bahmut poslednjih meseci, navodi se u publikaciji.

Napominje se da se brigade koje se nalaze u blizini grada razlikuju po nivou obuke i ne mogu uvek normalno da međusobno komuniciraju. Kako je izdanju rekao jedan od ukrajinskih komandanata, njegovi položaji su zauzeti zbog činjenice da je obližnji bataljon, sastavljen od loše obučenih dobrovoljaca, bez upozorenja napustio njihovo područje.

U petak je osnivač Vagner PMC Jevgenij Prigožin rekao da su borci grupe skoro u potpunosti opkolili Artjomovsk. Jedan od pripadnika jedinice je pojasnio da se svi putevi snabdevanja i povlačenja Oružanih snaga Ukrajine iz grada nalaze u zoni vatre ruske artiljerije.

Osim toga, dan ranije su dvojica ukrajinskih bezbednosnih zvaničnika odmah javila da su njihove jedinice dobile naređenje da napuste naselje – reč je o komandantu sa pozivnim znakom „Mađar“ i bivšem generalnom tužiocu Ukrajine Jurij Lucenko, koji sada, prema njemu, komanduje vodom jurišnih dronova.

Član Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Sergej Rahmanin je govorio o tome da je situacija za Oružane snage Ukrajine u Artjomovsku 2. marta bila kritična. On je uveren da sa vojne tačke gledišta nema smisla držati grad po svaku cenu.

Artjomovsk se nalazi na delu DNR, koji i dalje kontrolišu kijevske vlasti, severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe u Donbasu. Tu se već nekoliko meseci vode žestoke borbe.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)